The Cult tekent bij Roadrunner

Nieuw album met John Tempesta op drums

Artist news 31-05-2007 12:02

De Engelse legendarische rockband The Cult heeft getekend bij Roadrunner Records. Naar verwachting komt op 25 september het nu nog naamloze nieuwe album van de band uit bij dat label. Op die dag start de band ook het eigen label New Wilderness op, wat een imprint label wordt en waar dus geen materiaal van andere bands dan The Cult bij wordt uitgegeven.

Op het nieuwe album worden de drumpartijen ingespeeld door John Tempesta, die vooral bekend is van zijn drumwerk voor metalbands als Exodus, Testament en White Zombie. Hij zal ook met de band op tour gaan.

Loopbaan
Tempesta drumde van 1989 tot 1993 bij de Amerikaanse thrash metalband Exodus, waarna hij naar Testament vertrok, ook een Amerikaanse thrash metalband. Daarna vertrok hij naar de noise rockband White Zombie.

Toen die band in 1994 uit elkaar viel, werd Tempesta door Rob Zombie gevraagd in zijn soloproject te drummen. Na Rob Zombie drumde hij een tijd voor de hardrock band Helmet en speelde hij onder andere als gastdrummer bij Black Label Society, de band van Ozzy Osbourne-gitarist Zakk Wylde.

Eeste album The Cult met Tempesta
Sinds begin 2005 drumt Tempesta voor The Cult. In september komt het eerste The Cult-album uit waar Tempesta op te horen is. Bovendien zal hij op 25 augustus Testament-drummer Louie Clemente vervangen bij een optreden in Bulgarije.

Het is voor het eerst sinds 2001 dat The Cult nieuw materiaal gaat uitbrengen. Het album wordt momenteel opgenomen in Londen, waarbij de band samenwerkt met producer Youth, die bekend is van zijn werk voor Verve en Primal Scream. The Cult werd in de jaren tachtig en negentig bekend met nummers als She Sells Sanctuary, Wild Flower en Love Removal Machine.

Bezetting
In The Cult spelen op dit moment nog twee originele bandleden: zanger Ian Astbury en gitarist Billy Duffy. Verder bestaat de band uit Mike Dimkich als tweede gitarist, Chris Wyse als bassist en dus John Tempesta als drummer.

Tour met The Who
Begin juni begint The Cult aan een tournee door Europa, waarbij tussendoor ook het voorprogramma voor The Who verzorgd wordt. Op 4 juni speelt The Cult in het Paard in Den Haag, op 5 juni speelt de band als voorprogramma voor The Who in Ahoy in Rotterdam en op 17 juni speelt de band in de Amsterdamse Melkweg.

Lees hier ook 'Twee drummerverslindende bands op één podium', over de drummers van The Cult en The Who.
zoeken
zoeken