Roeland Uijtdewilligen stopt bij Green Lizard
Formatie zoekt met spoed nieuwe drummer
Artist news 09-03-2007 12:03
Na twaalf jaar heeft Green Lizard-drummer Roeland Uijtdewilligen besloten de band te verlaten. Na al die jaren drummen is de koek op. Het lichaam wil niet meer en nu Green Lizard nog meer door Europa gaat touren wordt het een te zware belasting voor Uijtdewilligen.Roeland Uijtdewilligen geeft de volgende verklaring voor zijn vertrek:
"Sinds onze laaste tour door Europa ben ik eens goed gaan nadenken. Nadenken over wat ik met mijn toekomst wil. Daarin zijn er een aantal dingen die ik nog graag wil bereiken. Wil ik die nastreven, zal ik nu daarin aktie moeten ondernemen. Hierin zie ik niet nog een jaar veel optredens doen in het het buitenland met het hierbij horende reizen en de druk die dat met zich meebrengt."

Roeland Uijtdewilligen kwam in 1996 bij Green Lizard en speelde daarvoor in City Pig Unit.In de afgelopen twaalfs jaar brachten de Tilburgers drie albums uit. Met Green Lizard beleefde de drummer grote successen zoals optredens op Pinkpop, Lowlands, Roskilde, Sziget, de Vans Warped Tour en onlangs nog een Europese tour met Skin, voormalig frontvrouw van Skunk Anansie.

Roelands laatste show met Green Lizard is op 1 april in de Melkweg te Amsterdam tijdens Fret-A-Live. De drummer gaat wel verder met zijn folkband W-nun Henk. Green Lizard gaat op zoek naar een nieuwe drummer.

In zijn afscheidsboodschap op de website van Green Lizard verklaart Roeland Uijtdewilligen:

"Zoals jullie weten heeft mijn lichaam mij de laatste jaren parten gespeeld. Dit heeft vaak op mijn humeur gespeeld en mijn energiepotje was vaak snel leeg. Maar gewoon doorgaan... Er zijn altijd mensen die je kunnen helpen, zoals Koos en Sander die me uit een het hotelbed in Enschede hebben getilt tijdens de Marlboro flashback-tour. Goede masseurs die het lukte om mijn rug uit het slot te halen. (...) Mocht er nu niemand zijn om je te helpen en je handen willen niet meer, dan kun je nog altijd met ducttape de stokken om je heen tapen. Want met ducttape kun je alles maken. Maar het waren vooral de vele overweldigende optredens en de reakties van jullie, fans, die zo ongelooflijk veel energie terug hebben gegeven, waardoor je de pijn vergeet.."

drummer links