In memoriam: Arthur van Keppel

Chabliz-drummer onverwachts overleden

Artist news 13-02-2007 13:07

Arthur van Keppel, drummer van de Nederlandse band Chabliz, is zaterdagavond 10 februari plotseling overleden aan een acute maagbloeding. De nog door hemzelf gebelde ambulance arriveerde te laat om nog iets voor hem te kunnen doen. Van Keppel werd slechts 41 jaar oud. Op hun website schrijven de achtergebleven bandleden:

“Wij zijn allemaal erg geschokt, verbijsterd en ontdaan door dit vreselijke nieuws. We zullen hem nooit meer kunnen horen drummen. Meer dan tien jaar hebben we met Arthur samengespeeld. Arthur was rock 'n roll, zo leefde hij en zo is hij ook gestorven. Hij is nu bij Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Herman Brood, Miles Davis, Karen Carpenter en Chet Baker. En bij wie ik verder nog vergeten ben."

Arthur van Keppel wordt aanstaande vrijdag, 16 februari, om 14.00 uur gecremeerd in het crematorium aan de Eikelenburglaan 7 te Rijswijk (Zuid-Holland).

De drummer speelde voorafgaand aan Chabliz onder meer met Sister Lovers, Yonkers, Vive Le Rock en de blues- en swingband van Kees Kingsize.

Hieronder kun je Arthur zien spelen tijdens een semi-akoestische optreden van Chabliz in oktober 2006 in Schiedam:

zoeken
zoeken