Joost Kroon live op televisie
Artist news 05-04-2004 00:56
Joost Kroon is dinsdag 6 april en zondag 18 april op televisie te bekijken. In het KRO-programma Dolce Vita speelt hij dinsdag live met de Handsome Harry Company, waarvan hij de vaste drummer is. Zondag 11 april is hij op TV Rijnmond en TV Noord-Holland te zien bij Carlo de Wys.The Handsome Harry Company, ooit als muziektheatergezelschap begonnen, speelt voornamelijk eigen werk van ex-bassist Tonnie Ector en pianist Lucas Asselbergs. Theaterman en vocalist Peer de Graaf kan met dit materiaal uitstekend uit de voeten. Zodra deze ruim twee meter lange komiek ten tonele verschijnt is het publiek in zijn ban.

Eind 2003 brachten de Harry's hun vijfde cd uit, getiteld: Blue Evergreen. Op deze cd zijn 16 swingende Jump 'n' Jive nummers te horen en werd wederom goed ontvangen in de pers. Zo sprak FRET over Blue Evergreen:

"...de aangename en uiterst ontspannen (muziek) van jazz, soul, samba en blues door louter topmuzikanten doet de balans wel erg naar het positieve uitzwaaien. Hollands Glorie met internationale allure!"

De uitzending begint om 17.45 uur en duurt tot 18.30 uur. En wat is er nou gezelliger om een drummer te bekijken Ún horen als je aan de aardappelen zit? Mocht je geen tijd hebben, of zelfs vergeten de video in te stellen, dan kun je altijd onze special over Joost van zijn schnabbel bij Heleen Schuttevaer nalezen.

Met Carlo de Wys speelt Joost in trio-vorm bij Han Reiziger in het programma Reiziger in Rotterdam. Deze uitzendingen zijn op 18 april te zien om 11.00 uur en 16.00 uur. Op de afbeelding zie je de heren spelen tijdens de opnames voor de uitzending.

drummer links