Verdonk en Sahupala op North Sea in Cape Town
Artist news 05-04-2004 00:05
Op zondag 11 april 2004 spelen Martin Verdonk en Danny Sahupala met de Toon Roos Group op de vijfde editie van het North Sea Jazzfestival in Kaapstad, Zuid-Afrika. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement brengt ‘Bird Award’ winnaar Roos met zijn musici vooral stukken ten gehore van de laatste cd Free At Last. De Toon Roos Group staat als één van de weinige Nederlandse groepen tussen jazzgrootheden als Stanley Clarke, Femi Kuti, Angie Stone, Miriam Makeba, Cassandra Wilson en Joe Lovano.De leden van de Toon Roos Group zijn zeer enthousiast over het optreden in Zuid-Afrika. Bandleider Toon Roos:
"Bij dit optreden staan we op een prachtige manier in de spotlights waardoor we internationaal meer bekendheid zullen krijgen."

Die ambitie is volgens Roos niet zomaar ontstaan en heeft veel te maken met de goede ontvangst van Free At Last in eigen land:

"We hebben keihard en met veel plezier aan de cd gewerkt en zijn ervan overtuigd dat we met onze muziek ook jazzliefhebbers buiten de Nederlandse grenzen gelukkig kunnen maken. En waar kun je dan beter beginnen dan op zon prachtige locatie als Kaapstad? Free at Last past bij dit festival dat, vlak voor de verkiezingen, ook in het teken staat van 10 jaar democratie in Zuid Afrika."

De Toon Roos Group bestaat uit:
Toon Roos (tenor & sopraansax), Chris Erbstoesser (piano, Fender Rhodes, synthesizers), Peter Tiehuis (gitaar), Boudewijn Lucas (basgitaar), Danny Sahupala (drums) en Martin Verdonk (percussie).

In het seizoen 2004/2005 viert Toon zijn 20-jarig jubileum als jazzmusicus. In dit kader wordt onder andere gewerkt aan een tournee langs de Nederlandse jazzpodia. Dat wil hij in verschillende samenstellingen doen: met de Toon Roos Group, met het Toon Roos Kwartet of als sideman bij andere Nederlandse jazzartiesten.

drummer links