Reno Kiilerich sessiedrummer voor Dimmu Borgir
Artist news 29-03-2004 13:33
Reno Kiilerich, bekend van onder andere Panzerchrist en Vile, is officieel toegevoegd aan de line-up van Dimmu Borgir. Dat heeft een woordvoerder van het management van de Noorse metalband bekend gemaakt.Reno Kiilerich vervangt Nick Barker, die in januari uit de band gezet werd. Niet als vast bandlid, maar als sessiemuzikant voor de komende optredens. Als eerste staat Kiilerich met Dimmu Borgir op Ozzfest 2004 in de Verenigde Staten. Daarna volgen shows in Europa en Zuid-Amerika

In zijn eerste interview sinds het ontslag bij Dimmu Borgir, vertelt Barker aan Blabbermouth.net dat het beslissing als een "totale verrasing" kwam. Volgens Nick Barker speelde ook de afstand tussen Groot Brittannië en Noorwegen een rol:

"(...) Me commuting from England to Norway all the time. I guess they thought things just weren't working out. I [also] think there might have been a few cultural differences, with me being English and those guys being Norwegians."

Barker's vervanger Kiilerich wordt gezien als een bijzonder kundige speed-/grinddrummer. In 2003 won Kiilerich de titel "fastest feet in the world" met meer dan achthonderd aanslagen op de bassdrum in één minuut.

drummer links