Jerry Gaskill brengt eerste soloalbum uit.
Artist news 25-03-2004 16:28
Jerry Gaskill, bekend als drummer voor King's X, brengt 27 april zijn eerste soloalbum uit. De schijf krijgt "Come Somewhere" als titel en verschijnt via InsideOut Music.King's X-collega Ty Tabor heeft zijn studio beschikbaar gesteld voor de opnames ervan. Bovendien was Tybor betrokken bij het proces als bassist, gitarist en producer.

Doug Pinnick, frontman van King's X, vertelt op Blabbermouth:

" 'Come Somewhere' makes me jealous and proud at the same time. Why? Well, it's hard for me to find some inspiration somewhere today, but this is definitely the case with Jerry's album."

Ander nieuws aangaande over Jerry Gaskill: hij biedt op eBay zijn custom snare drum te koop aan. Het gaat om een unieke Yamaha snare die Gaskill zelf in elkaar gezet heeft in de Japanse fabriek. Het gaat om een 14 bij 8 inch, acht lagen dikke berkenhouten trommel.

Dat is erg zeldzaam, want Yamaha maakt geen trommels van acht lagen dik, en evenmin snaredrums met die doorsnede. De trommel heeft een 'custom gold plate' met Gaskills naam erop. Hij gebruikte het instrument tijdens de opnames van het Manic Moonlight-album. De hoogste bieder krijgt een echtheidscertificaat en een handtekening van Gaskill op het vel erbij.

drummer links