Callenish Circle tot 2005 zonder Gavin Harte
Artist news 22-03-2004 22:53
Callenish Circle zal de rest van het jaar optreden zonder vaste drummer Gavin Harte. In zijn plaats zal drummer Spike met de Limburgse band meespelen.Gavin Harte bevestigt het nieuws. Aan Slagwerkwereld verklaart hij waarom hij tot het eind van het jaar stopt met gigs:
"Het klopt inderdaad dat ik tijdelijk stop met de live-shows. De reden is niet zo heel erg spannend maar goed: ik heb de tijd niet om me dit jaar voor 200% voor de band in te zetten i.v.m. onze nieuwe woning die we zelf aan het bouwen zijn. De uren die ik wel te besteden heb, zal ik besteden aan nieuw werk. We willen toch in het voorjaar van 2005 de nieuwe cd opgenomen hebben, dus vandaar dat we voor deze oplossing gekozen hebben."

Callenish Circle is onlangs begonnen met het schrijven van hun vijfde album. Onder leiding van Gail Liebling zal de band begin 2005 de studio induiken.

Vervangende drummer Spike is bekend van Fifth, Form en Stormrider. De laatste band speelt jaren '80-metalcovers. Met Form won Spike ergens halverwege de jaren negentig de finale van de Metal Bash, 's Neerlands grootste metalwedstrijd, en mocht vervolgens op het Dynamo Open Air Festival spelen.

drummer links