Berend Dubbe tijdelijk terug bij Bettie Serveert

Artist news 01-08-2006 12:04

Vanwege het vijftienjarig bestaan van Bettie Serveert keert oorspronkelijk drummer Berend Dubbe (foto) weer even terug op de drumkruk. Dubbe, tegenwoordig bandleider van Bauer, speelt mee tijdens de jubileumavond in Paradiso op 8 september. De jarige band brengt die avond nummers van de eerste albums ten gehore.

De avond ervoor, 7 september, is er een try-out in Bibelot in Dordrecht.

Het is voor het eerst in lange tijd dat Berend Dubbe met met zijn vroegere bandleden op het podium staat en de drumsticks ter hand neemt. De afstand tussen de muzikanten leek groot, maar toch komt er een reünie van de klassieke line-up. Dubbe vertelt aan VPRO's 3voor12:
"Ze hebben me gevraagd omdat ze veel nummers van de eerste plaat, Palomine, wilden spelen. In het laatste gedeelte van de avond willen ze dat doen. Het leek me een goede gelegenheid om weer eens samen te spelen, want die zal anders niet snel komen."

Berend Dubbe komt er bij in het laatste blok, als Bettie Serveert nummers van de eerste albums speelt. De rest van de avond zit Bettie Serveerts huidige drummer Gino Geudens op de kruk.

zoeken
zoeken