Motörhead-drummer doet mee aan Eurovisie Song Festival
Artist news 24-02-2004 13:46
Mikkey Dee, sinds jaar en dag drummer in de Britse heavy rockband Motörhead, doet mee aan het Zweeds Eurovisie Song Festival in Gothenburg op 28 februari.Mikkey Dee (echte naam: Michael Delaouglou) begeleidt de Zweedse zanger E-Type, die met het liedje "Paradise" een gooi doet naar de eerste plaats. E-type is de artiestennaam van Bo Martin Erik Eriksson. "Paradise" is geproduceerd door Max Martin, die eerder samenwerkte met de Backstreet Boys, Britney Spears en Bon Jovi.

Is Mikkey Dee van zijn hardrockgeloof gevallen? Het besluit om Eriksson/E-type op het Eurovisie Song festival te begeleiden is minder vreemd dan op het eerste gezicht lijkt.

E-type is in Zweden een ware superster en een van de meest succesvolle artiesten in dat land, met platenverkopen die in de miljoenen lopen. Voordat E-type als zanger aan de bak ging, was hij als Martin Eriksson in de jaren tachtig werkzaam als metal drummer in de thrash/power metal combo Hexenhaus.

Mikkey Dee ging in 2003 met E-type op tour als onderdeel van de "Euro Metal Tour 2003" - een serie optredens waarin alle dance hits van E-type gebracht werden in een "thundering heavy metal" versie. Dat verliep dusdanig goed dat beide muzikanten hun samenwerking op deze manier voortzetten.

drummer links