Dubbeloptreden Ernst van Ee

Drumclinic en optreden Highway Chile op één avond

Artist news 25-03-2006 17:18

Vrijdag 12 mei geeft Ernst van Ee een bijzonder dubbeloptreden in Baroeg te Rotterdam. Als eerste vertoont hij zijn kunsten in een openbare drumclinic waarbij hij de aanwezige bezoekers de fijne kneepjes van het drummersvak zal demonstreren. Na afloop van deze clinic geeft Ernst een concert met zijn band Highway Chile.

Ernst van Ee is een van Nederlands beste drummers. Hij speelde en speelt niet alleen in bands als Helloise, Ozzmosis, Highway Chile, Van Duuren Band en Threnody, waarmee hij al meer dan 25 jaar veel furore maakte in de rock- en metal-scene, maar trekt ook de hele wereld over als drummer van Lana Lane en Erik Norlander.

Highway Chile is een van Ernsts bands van het eerste uur. In de jaren tachtig was Highway Chile een van de eerste heavy rockbands van Nederland. In die jaren bracht de band een aantal zeer populaire platen uit zoals “Storybook Heroes” en “Fever”, en werd er zeer intens getourd. De band deelde onder andere het podium met Motörhead, Whitesnake, Michael Schenker, Accept en Y&T. Samen met Picture, Helloďse, Bodine, Vengeance en Vandenberg vormde Highway Chile de absolute top van de heavy rock scene in die periode.

Begin 2002 besloot de band een reünietour te doen met als afsluiting de opname van een live-CD met de toepasselijke titel “On The Road Again”. Deze tour beviel zo goed dat de band besloot om regelmatig concerten te blijven doen.

Op het podium speelt Highway Chile voor een groot deel de nummers uit hun meest succesvolle periode ten tijde van het uitkomen van het album “Storybook Heroes”. Daarnaast worden er nummers van Helloďse gespeeld en zullen ook enige covers van bands als AC/DC, Saxon en Y&T te horen zijn. Ook zal een aantal nieuwe nummers aan het publiek worden gepresenteerd.

Highway Chile bestaat naaast drummer Ernst van Ee uit Martin Mens (gitaar en zang), Stan Verbraak (zang), Gert Nijboer (gitaar en zang) en Edwin den Haag (bas).

Meer informatie over toegangsprijs, aanvang en adres vind je hier.
zoeken
zoeken