Henri Spinetti en Will Champion scoren het best

Artist news 29-12-2005 14:18

Henry Spinetti (foto), drummer van de Britse zangeres Katie Melua, is te horen op het best verkochte album van 2005. Er werden in Nederland meer dan 200.000 stuks van Melua's album "Piece By Piece" verkocht.

Spinetti verslaat daarmee slagwerkers als Hans Eijkenaar (te horen op "Hotel New York" van Anouk), en Maxton Beesley Jr. en Matt Chamberlain (te horen op "Intensive Care" van Robbie Williams).

Volgens de cijfers van Muziek en Beeld eindigt Anouk in Nederland op de tweede plaats en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse artiest in 2005. Robbie komt op de derde plaats.

Singles en downloads
Tot de bestverkochte singles van het afgelopen jaar behoren Geef Mij Je Angst van Guus Meeuwis en James Blunt (You’re Beautiful). In de Download Top 100 staat Guus Meeuwis met hetzelfde nummer bovenaan. Girl van Anouk staat op nummer twee, Vrienden Voor Het Leven van Jan Smit staat op de derde plaats.

Ultratop, de enige officiële Belgische hitparade, heeft de best verkopende artiesten in België bekend gemaakt.

Coldplay meest verkochte album in België
Coldplay-drummer Will Champion scoorde met zijn band het allerbest in 2005. Het album "X&Y" ging het vaakst over de toonbank.

Daarmee verkocht Champion meer dan de andere artiesten in de Belgische top vijf, respectievelijk de 29-jarige Vlaamse schlagerzangeres Laura Lynn, Anouk, Moby en Faithless. Niet gek voor de slagwerker die nog nooit drumstokken had vastgehouden voordat hij in 1996 met Coldplay begon!
zoeken
zoeken