Stephen van Haestregt wint met Within Temptation Exportprijs 2003

Artist news 24-01-2004 00:48

Stephen van Haestregt, drummer in Within Temptation, heeft met zijn medebandleden de Conamus Exportprijs 2003 gewonnen. Dat maakt de instantie, die de Nederlandse muziek in binnen- en buitenland ondersteunt, pas bekend.

Het bestuur van Conamus kent de Exportprijs jaarlijks toe aan een muzikale productie, waarvan gedurende een jaar buiten Nederland meer exemplaren zijn verkocht dan van vergelijkbare andere producties. En in 2003 heeft Within Temptation blijkbaar meer CD's in het buitenland verkocht dan ieder andere Nederlandse act.

Eerder ontving de gothic metalband al een gouden en platina album in België en Nederland. Pas geleden, op het Noorderslagfestival in Groningen begin 2004, kregen Van Haestregt en de overige muzikanten van Within Temptation een gouden versie van het album 'Mother Earth' voor het verkoop-succes in Duitsland. Naast Duitsland en de Benelux lijkt Within Temptation hard op weg alle andere Europese landen te veroveren. In vrijwel heel Europa is of wordt het succesvolle album uitgebracht.

De Conamus Exportprijs 2003 wordt dinsdag 10 februari tijdens het Harpen Gala aan de band uitgereikt.

zoeken
zoeken