Tam Tam-dubbelconcerten

Amuedo van Merwijk Vierdag Trio & Drumix!

Artist news 03-11-2005 21:09

Vorige week deden we op slagwerkwereld.com verslag van een spectaculair optreden van Drumix!, Het slagwerkduo van Aly N'Diaye Rose en Lucas van Merwijk. Het optreden is onderdeel van de Tam Tam-dubbelconcerten tour die Drumix! en het Amuedo van Merijk Vierdag Trio de komende maanden overal in het land brengt.

Amuedo van Merijk Vierdag Trio
Het is een geniaal concept, dubbelconcerten. Je krijgt twee verschillende typen concerten voor de prijs van een. En in die context komt de Uruguaanse gitaarvirtuoos Leonardo Amuedo op speciale uitnodiging van Lucas van Merwijk vanuit zijn huidige woonplaats Brazilië naar Nederland om samen met hem en Jeroen Vierdag weer een aantal exclusieve concerten met hun trio te geven. Na een stilte van vier jaar zijn de heren eindelijk weer op de podia te vinden.

In 1993 werd het trio onder de naam Sticks and Strings opgericht Toen nog samen met bassist Reno Steba, maakte Leonardo en Lucas twee CD's: URU in 1993 en Jam Fever in 1998. In 2002 gingen Leonardo en Lucas verder met bassist Jeroen Vierdag waarmee ze de CD Live in Amsterdam in 2002 opnamen.

De legendarische gitarist Walter Becker van de even legendarische groep 'Steely Dan', was na het horen van dit trio zo onder de indruk, dat hij avond na avond naar een bekende Amsterdamse Jazzclub toog om deze musici weer te horen spelen. Zijn bevindingen van het trio, te lezen op de hoes van Live in Amsterdam, liegen er niet om:
"One evening last spring, saxophonist Toon Roos brought me to the Pompoen Jazz Club in Amsterdam where we listened to an extraordinary set by a wonderful trio consisting of guitarist Leonardo Amuedo, bassist Jeroen Vierdag and drummer Lucas van Merwijk. All three players distinguished themselves that night not only as individuals, but more importantly, by their collective musicality and interplay as a group. Rarely do three players seem so well suited to each other as Leonardo, Jeroen and Lucas; and rarely are fluency and familiarity so well combined with freshness and spontaneity. Moreover, they were able to communicate their joy in music making to an enthusiastic audience, resulting in some of the most satisfying live jazz I've experienced in a while.

As I now discover, several great performances from that week's engagement have been spectacularly captured in this magnificent recording. This is the coolest live jazz record I've heard in some time - it captures the magic of great improvising musicians at work in front of an appreciative audience in a fine sounding room. Absolutely top notch in every respect - this highly original and swinging trio is presented at their very best. What more could anyone ask for?"
- Walter Becker, Steely Dan

Drumix!
Drumix! is cool. Drumix! is spektakel. Drumix! is een smeltkroes van virtuositeit en spectaculair slagwerk. Drumix! bestaat uit twee mensen: Slagwerkwereld.com-endorser Lucas van Merwijk en Aly N'Diaye Rose. De een doet Westers georienteerd slagwerk, de ander Afrikaans. Een meer dan complete drummix die een zaal op zijn kop zet, maar ook doodstil kan laten luisteren.

Lees hier verder over wat Drumix! je aan slagwerkgeweld kan brengen, naast het trio natuurlijk.

In de agenda vind je alle data waarop de concerten plaatsvinden. Haast je naar de ticketshop in de buurt of van het desbetreffende theater. Deze combinatie is een must om te zien.

Alle vermeldde CD's zijn te koop in de artist shop van Lucas op zijn pagina op drummerszone.com.

zoeken
zoeken