19 drummers om in(stagram) de gaten te houden in 2019

Column door Jimmy van den Nieuwenhuizen

Artist news 21-02-2019 21:02

Wat hebben we een hoop topdrummers in ons landje… Om het jaar goed te beginnen een overzicht van ‘nieuwe’ drummers die je echt even moet gaan volgen in 2019! En oké, ook een paar over de grens dan… Zo begint de column van Jimmy van den Nieuwenhuizen in Slagwerkkrant 210, maart-april 2019. Hier op Slagwerkkrant.nl vind je alle links naar de Instagram-accounts van deze 19 drummers.

 

Ben Bakker  @ikbenbakker
Hij heeft techniek, supergroove en bovenal een heel erg goede sound. Benny neemt in zijn thuisstudio elke dag video’s op die onwijs inspireren.

 

 

Yoràn Vroom @yoranvroom
Mega virtuoze speler die we dit jaar al zagen shinen bij de Whitneytribute van Glennis Grace. Geen stijl is hem vreemd, geen noot lijkt te moeilijk.

 

 

Rick van Wort @rickvanwort 
We kennen ‘ons Ricky’ natuurlijk al wat beter, maar met de nieuwe muzikale uitdagingen in de vorm van Gers Pardoel en Nielson op zak in 2018 gaan we ‘m weer extra veel zien in 2019! Dat alles in een vernieuwde, hybride set-up!

 

Lean Robbemont @leandrums 
Persoonlijke omstandigheden hielden hem even aan de kant in 2018, maar ik weet zeker dat hij harder dan ooit terugkomt in 2019.

 

 

Efraim de Nijs Latuheru @efraimjames
Wat is dat toch met sommige gasten die alles goed lijken te kunnen? Superdrummer, maar wacht dan ook maar eens tot hij een basgitaar pakt. Zijn band Rilan & The Bombardiers is de shit. Checken!

 

 

Davy Andy Henket @drumd 
Op tour met John Williams gooit hij de ene na de andere chop eruit. Een megatalent, op Amerikaanse leest geschoeid.

 

 

Niek de Bruijn @niekdrums
Tja. Als ik hem zie, wil ik oefenen - oefenen - oefenen. Een van de grootste talenten van Nederland waar we veel van gaan horen!

 

 

Nicky Loman @nickyloman
Tourt met Candy Dulfer de wereld over. Dat heeft ie nog niet zo slecht bekeken! Mooie avonturen van een te gekke speler!

 

 

Nicky Hustinx @nickyhustinx 
Veel besproken speler in de slagwerkkrant, maar nóg leuker om zijn (veelal) buitenlandse avonturen live mee te volgen op instagram. Een van NL’s meest gewaardeerde spelers.

 

 

Mark Schilders @markschilders
Ik zat te ‘rocken’ op de Rockacademie, terwijl Mark ‘jazzde’ op het naastgelegen conservatorium. Een drummer die je buiten het drummen meeneemt
op nog veel grotere muzikale avonturen.

 

 

Micky Fisser @mickyfisser
Als jij de tv aanzet, zie je steeds datzelfde jonge koppie in beeld. Dát is dus Micky. Als bandleider bij André Hazes timmert hij behoorlijk aan de weg. Nergens aarzeling in zijn spel, gas erop!

 

 

Jerrod Sullivan @jrodsullivan 

Dit is een gevalletje ‘riemen vast’. Check hem. Je weet niet wat je ziet. Zijn band The 4 Korners is ook nog eens weergaloos.

 

 

 

Daru Jones @darujones
Een van de weinige drummers die likes krijgt van Vinnie Colaiuta op Instagram. En terecht. Als je even wilt bekomen van het duizelingwekkende spel van Jerrod, droom dan weg in de pocket van deze man…

 

 

Paa Kow @paakowmusic
‘Ghana’s most artistic drummer’, aldus zijn website. Ik kende hem nog niet, maar word door alles geïnspireerd. Van set-up tot speelstijl, een must-follow.

 

 

Carter McLean @cartermac
Amerikaan met supersound. Geeft tips & tricks op Instagram en inspireert om te experimenteren met je kit.

 

 

Stan Bicknell @stanbicknell 
Eigenaar van een koffiezaak in Australië en daar een drumset in het magazijn gezet. Van wat hij op dat kitje speelt, ga ik koffie halen en mijn leven
overdenken. Fantastisch.

 

 

Devon Taylor @stixxtaylor
Speelt bij Justin Bieber. Dan kan je wel wat. Maar hij kan nog veel en veel meer. Absolute top van de gospelscene in de VS!

 

 

JD Beck @jdbeckmusic

MEGA sicke grooves. En dat met een gezichtsuitdrukking alsof hij een
komkommer afrekent bij de AH.

 

 

Aaron Sterling @sterloid
De Instagram-must van dit rijtje is dan toch wel echt Aaron Sterling. We kennen hem onder meer van John Mayer. Een van mijn lievelingsspelers van de hele aardkloot, en buiten dat ook nog eens een hilarische gast.

 

 

zoeken
zoeken