Dave Grohl lanceert metal album
Artist news 02-01-2004 17:35
Als sinds 2001 gaan de geruchten dat Dave grohl, voormalig drummer in Nirvana en frontman in de Foo Fighters een 'metal band' zou beginnen. Ook een naam circuleerde al op het internet en in de divere magazines: Probot.Goed nieuws voor alle fans van Grohl want de geruchten blijken waar en Probot komt met een officieel full length debuut in februari 2004.

Alle nummers op het album heeft Grohl helemaal alleen geschreven en de opnames ervan heeft hij naar zijn favoriete metal zangers gestuurd.

Hoewel de verwachtingen bij voorbaat al hooggespannen waren, is de kans aanwezig dat de release die zelfs nog zal overtreffen, gezien de indrukwekkende lijst met 'grote namen' die Dave Grohl bij elkaar heeft gekregen.

Enkele beroemde muzikanten die hun medewerkingen hebben verleend, zijn: Max Cavalera (Soulfly, Sepultura), Cronos (Venom), Lee Dorrian (Cathedral, Napalm Death), Tom G. Warrior (Celtic Frost, Apollyon Sun), Eric Wagner (Trouble), King Diamond (Mercyful Fate), Kurt Brecht (DRI) en Lemmy (Motorhead).

drummer links