Terry Bozzio in Brecker Bros Reunion

Heavy Metal Bebop in Boerderij Zoetermeer

Artist news 16-05-2014 18:30

Terry Bozzio kennen we tegenwoordig vooral als solodrummer, maar op 17 juli kun je hem ouderwets aan het werk zien als banddrummer. En wat voor band! De Brecker Brothers Band Reunion, uiteraard met trompettist Randy Brecker, en uiteraard ook zonder broer Michael, die in 2007 overleed aan leukemie. Aan Italiaans saxofoontalent Ada Rovetti de moeilijke taak om die belangrijke muzikale rol in te vullen. De formatie komt naar Zoetermeer in het kader van ‘The Heavy Metal Bebop Tour’, dus je kunt ervan uitgaan dat het materiaal van dit legendarische livealbum uit 1978 de hoofdrol zal spelen.

Drummer op Heavy Metal Bebop was destijds Terry Bozzio, en het is natuurlijk geweldig om hem weer aan de slag te zien met dit klassieke en behoorlijk stevige jazzrock/fusion-materiaal.

Op deze video (alleen audio) hoor je een voorbeeld van de bijna baldadige jazzrockgrooves die je kunt verwachten: het nummer Inside Out van de lp uit 1978

In 1978 traden Michael en Randy Brecker een week op met Frank Zappa, waarbij ze zwaar onder de indruk raakten van het spel van diens jonge drummer: Terry Bozzio. Enkele maanden later nodigden ze Bozzio uit voor een aantal optredens. Dat beviel zo goed dat ze besloten de liveopnamen uit te brengen onder de titel Heavy Metal Bebop; een naam die boekdelen spreekt wat betreft de stijl en de sfeer van de muziek. Dit wordt uiteindelijk het best verkopende album van de Brecker Brothers ooit. De Brecker Brothers Band Reunion bestaat verder uit bassist Neil Jason en gitarist Barry Finnerty.

Wie:               Brecker Brothers Band Reunion met Terry Bozzio
Wat:               The Heavy Metal Bebop Tour
Wanneer:       17 juli
Waar:             Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

https://cultuurpodiumboerderij.nl

 

 

zoeken
zoeken