Hans van den Hurk met Proms naar VS

Met Michael McDonald, Chic, Kenny Loggins, The Pointer Sisters en John Miles

Artist news 08-05-2014 15:43

Het feest van klassiek en pop gaat voor het eerst de grote oversteek maken. In juni trekt de Night of the Proms-karavaan door de Verenigde Staten voor vier concerten. En meteen wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een paar aansprekende Amerikaanse topnamen in te lijven. Wat te denken van Michael McDonald, Kenny Loggins, Pointer Sisters en Nile Rodgers & Chic? Drummer van de NotP-band, bestaande uit louter Nederlandse topmuzikanten, is Hans van den Hurk (die ook nog een andere funkverrassing heeft voor de Amerikanen)

 

Night of the Proms, het muziekfeest onder het motto ‘Pop ontmoet Klassiek’, dat dit jaar alweer aan zijn dertigste editie toe is, steekt in juni de Atlantische Oceaan over voor vier concerten in de Verenigde Staten. Voor de Amerikaanse première is een top line-up samengesteld met Amerikaanse topartiesten Michael McDonald, Kenny Loggins, Pointer Sisters en Nile Rodgers & Chic. Verder zijn er optredens van de Canadese sopraan Natalie Choquette, die bekend staat om haar vermogen om klassieke zang toegankelijk te maken voor een breed publiek, en John Miles, de Britse auteur van het onvermijdelijke NotP-lijflied Music (was my first love). De concerten vinden plaats in Dallas, Little Rock, Kansas City en Omaha.

Hans van den Hurk is enthousiast: ‘Natuurlijk te gek om te gaan spelen met helden als Michael McDonald, Nile Rodgers, Kenny Loggins, en The Pointer Sisters. Ik verheug me met name op het spelen van Keep Forgetting met Michael McDonald!’

Nile Rodgers is op zijn beurt ook goed te spreken over de samenwerking. Tijdens een interview ter promotie van het Amerikaanse avontuur zegt hij: ‘It’s a magic experience. The Night Of The Proms Orchestra is the funkiest orchestra I have ever worked with, interpreting popmusic as well as classical music.

Bekijk hier die promovideo, inclusief het interview met Nile Rodgers.

 

Van den Hurk hoeft zich geen zorgen te maken dat hij moet gaan wennen aan een vreemde set daar in den verre:  ‘Al mijn standaard gear wordt verscheept, dus ik speel daar op de Yamaha DTX950k kit met de set Zildjian bekkens die ik gebruikte bij de laatste tour van Night Of The Proms.’

 

Hans van den Hurk met zijn Yamaha DTX950k kit met Zildjian bekkens

 

Tourdata
• 19 juni, Verizon Theatre, Dallas
• 20 juni , Verizon Arena, Little Rock
• 21 juni , Sprint Center, Kansas City
• 22 juni , Century Link Center, Omaha

www.notp.com/usa/
www.notp.com/nederland
www.facebook.com/nightoftheproms

 

Seven Eleven in Denver
Laatste nieuws is dat Van den Hurks 'andere bandje', funkformatie Seven Eleven ook afreist naar de States. De ‘langst bestaande funkband van Nederland’ is uitgenodigd om op te treden tijdens The International Rocky Mountain Funk Out in Denver (5 & 6 juli). Na het jubileumalbum 25 Years And Still Funkin (2012) komt Seven Eleven binnenkort met het nieuwe album Back To The Source, geproduceerd door gitarist-producer Rob Manzoli (het creatieve brein achter o.m. Right Said Fred) Naast de vaste bandleden van Seven Eleven werkten aan Back To The Source mee: The Special Request Horns (Jan van Duikeren, Guido Nijs, Louk Boudestijn) en Louis Johnson (Brothers Johnson, Quincy Jones, Michael Jackson).

Check hier de promovideo voor The International Rocky Mountain Funk Out:

 

zoeken
zoeken