Video updates Triggerfinger @ Sunset Sound

Mario Goossens doet verslag

Artist news 14-11-2013 23:25

Op 26 oktober arriveerde de Belgische band Triggerfinger in Hollywood, Los Angeles voor de opnames van hun nieuwe album. Drummer Mario Goossens geeft tijdens het drukke schema van de band videoverslagen over de vorderingen in Sunset Sound studios en doet zijn opname-setup uit de doeken. Behalve de grappige en serieuze video's vond hij zelfs nog de tijd om wat woorden te sturen, die je hieronder kunt lezen. Daaronder direct de video's. Genoeg gezegd, Mario is aan het woord...

"We zijn ondertussen al een paar dagen verder in het opnameproces en het gaat super. Zes nummers opgenomen in drie dagen is echt niet slecht, en daarbij dan ook nog eens twee nummers waar al zang opstaat. Dit wil eigenlijk alleen maar zeggen dat we ons goed hebben voorbereid en niet meer hoeven na te denken over wat we moeten spelen. In heel veel gevallen is het zo dat bands denken dat ze alles in de studio kunnen oplossen, maar wij denken daar juist anders over.

Onze opnamen gebeuren dan ook nog ‘old school’ met echte tapemachines. Later zetten we ze over op Pro Tools in de computer om te gaan mixen. Bij de Pics zie je een foto van de machine. De mengtafel is een oude Neve en klinkt super; check de foto. De studio waar we opnemen is ook al 51 jaar bezig en niet de minsten hebben hier opgenomen: The Rolling Stones, Led Zeppelin, Ringo Starr, Elton John, Prince en vele anderen. Check out www.sunsetsound.com.

Als band repeteren wij heel graag; blijkbaar ook een vreemd gegeven voor bands tegenwoordig. Wij denken niet aan het snel afwerken of aan zo snel mogelijk geld verdienen. Neen, wij willen een lange carrière waar veel in kan en mag gebeuren. Ik mag me dan ook erg gelukkig prijzen dat ik met de twee andere nonkels geweldig muziek kan maken. De nummers voor de nieuwe cd zijn zeer groovy en er zit heel veel melodie in; dit in combinatie met heavy gitaren en bassen.

Als set-up heb ik een tijd geleden op E-bay twee Gretsch drumstellen uit de jaren tachtig gevonden met Jasper shells. Thuis heb ik er al twee, en voor de opnamen dacht ik: of ik verzend ze naar de VS, met alle risico’s vandien, of ik koop ze gewoon opnieuw, en dat was ook voordeliger. Even had ik geopperd om er hier eentje te huren, maar zelfs dat was te duur voor de tijd dat wij hier bezig zijn. Om een idee te geven: een floortom huren kost al snel $ 700,- voor een week hihaaaaaaaaaaaaaa. Kijk bij de Pics voor een foto van mijn opstelling.

Als er vragen zijn mogen die gerust komen en probeer ik ze te beantwoorden. Voor morgen of overmorgen maak ik misschien weer een filmpje met een rondleiding in de studio.

Cheers!

Mario"

video player
zoeken
zoeken