In memoriam Phil Baheux

Channel Zero-drummer plotseling overleden

Artist news 12-08-2013 14:22

Channel Zero-drummer Phil Baheux is onverwacht overleden in de nacht van 9 op 10 augustus. De slagwerker en tattoo-artist is 45 jaar geworden. Op woensdagavond 14 augustus werd hij herdacht tijdens een akoestisch optreden van zijn band in Brussel.

Baheux werd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn woning in Louvain-La-Neuve door zijn vriendin. Naar verluidt is een aneurisme (slagaderlijke breuk) de doodsoorzaak. Channel Zero-manager Marlon Waghemans had die nacht om 2 uur nog e-mail van Baheux ontvangen in verband met een gastenlijst voor het Alcatraz-festival waar de band de volgende dag zou optreden.

Baheux was in 1990 een van de oprichters van de Brusselse metalband Channel Zero. Met debuutalbum 'Channel Zero' (1992) vestigde het viertal meteen zijn naam en tot de split in 1997 overtrof de band zichzelf met elk van de drie volgende albums.

Een reünie werd gepland in 2010 en sindsdien was Channel Zero weer een graag geziene gast op de internationale metalfestivals. De boomlange Baheux maakte indruk met zijn fraaie Adams/Sabian-drumset.

Channel Zero bereidde zich voor op de opnames van de opvolger van comebackalbum Feed ’em With A Brick uit 2011. De festivaloptredens voor deze zomer zijn onmiddellijk afgelast. Enkel het optreden van de band tijdens het Brussels Summer Festival op woensdag 14 augustus vond doorgang. Tijdens een ingetogen set op de Brusselse Kunstberg werd met het nieuwe nummer Angel een muzikaal eerbetoon aan Baheux gebracht.


Op donderdag 15 augustus herhaalt tv-zender Canvas de Belpop-uitzending over Channel Zero. Het afscheid van Baheux zal in besloten kring plaatsvinden.

zoeken
zoeken