Beware of Mr. Baker
Nederland wacht op release documentaire Ginger Baker
Artist news 16-05-2013 12:05
De legendarische drummer van onder meer Cream en Blind Faith en notoire lastpak Ginger Baker is natuurlijk een ideaal onderwerp voor een spraakmakende documentaire. Schrijver-bokser-filmmaker Jay Bulger durfde het aan, en trok maanden lang op met de Britse drummer voor zijn project 'Beware Of Mr. Baker'. De film won al een prijs, de SXSW Film Festival 2012 Grand Jury Award, en is beperkt vertoond in de VS en Europa.

 

Een beperkt aantal bioscopen in het Verenigd Koninkrijk vertoont Beware Of Mr. Baker, en de documentaire is inmiddels aangekondigd voor het IDFA in Amsterdam, van 20 november tot 1 december 2013. Al in 2009 schreef regisseur Jay Bulger voor het blad Rolling Stone een artikel over zijn avonturen met Ginger Baker, onder meer in Zuid-Afrika, waar de Britse drummer tot voor kort woonde (hij is inmiddels teruggekeerd naar Engeland).

Enkele veelzeggende citaten uit dat artikel:

“God is punishing me for my past wickedness by keeping me alive and in as much pain as he can”, Baker says bitterly.

“People try to say that Cream gave birth to heavy metal”, he says. “If that’s the case, we should have had an abortion.”

 

Ook de filmtrailer van Beware of Mr. Baker is veelbelovend. Bekijk hem hieronder.

 

Via iTunes kun je een gratis podcast bekijken met een interview met Jay Bulger. Hoe je de film zelf kunt verkrijgen blijft onduidelijk. Wel kun je je via de website van Beware Of Mr. Baker inschrijven voor de nieuwsbrief met updates over de film.

 


drummer links