Lucas van Merwijk World Beat clinictour
Zes clinics door heel Nederland in juni
Artist news 18-06-2013 08:06
In juni tourt Lucas van Merwijk door Nederland met zijn gloednieuwe lesboek World Beat, World Rhythms for Drum Set. Hij zal van alles laten horen uit het boek, van latin en afrikaans tot flamenco en balkan; allemaal percussieritmes overgezet op drumstel. Een groove-clinic rondom afrobeat, fl amenco, rumba, cumbia, samba, chaabi en heel veel meer
wereldritmes op drumset.


Het boek World Beat, World Rhythms for Drum Set van Lucas van Merwijk is drie maanden uit en al door heel wat drummers en docenten aangeschaft.

Van Merwijk: ‘Het idee is ontstaan omdat ik in de 25 jaar dat ik nu lesgeef op het conservatorium steeds weer diezelfde ritmes opschreef. Dat moest nu toch eens vastgelegd worden. Het zijn puur de grooves die voor mij goed werken in de praktijk. Voor flamenco, balkanritmes en allerlei latinstijlen zijn de authentieke percussieritmes omgezet naar drumset, maar ik val je in het boek niet lastig met hoe deze basisritmes op hun oorspronkelijke instrumenten gespeeld worden. Het boek is echt voor drumstel bedoeld. Er staan ritmes voor beginners in, maar ook heel uitgebreide gecombineerde ritmes, met coördinatieoefeningen.’

Bekijk in Slagwerkkrant 173, januari-februari 2013, voorbeelden uit het boek. Je vindt ze ook in de sectie Slagwerkkrant Plus op Slagwerkwereld.com.

In juni gaat Lucas van Merwijk ter introductie van het boek een clinictour doen waarin hij passages uit het boek speelt en vragen beantwoordt over de ritmes in het boek.

Het boek kun je bestellen vie www.worldbeat.me 

juni: 9, Drum Party, Drumland, Lijnden; 20, Feedback Rotterdam; 21,
Interdrum, Winterswijk; 22, Adams Drumworld, Ittervoort; 23, Busscherdrums,
Klazienaveen; 29, Hit It, Roden

De clinictour wordt mede mogelijk gemaakt door Pearl, Zildjian, Remo en Slagwerkkrant 

drummer links