Pimba eerste Spaun endorser in Nederland

Artist news 26-01-2005 11:17

Op 19 januari 2005 kreeg drummer Pim van Ham als eerste Nederlandse drummer een officieel endorsement van Spaun. Frederik van Tattrading, exclusief distributeur voor de Benelux van Attack Drumheads en Spaun Drums USA, overhandigde Pimba de Spaun-kit bij Drumstation in Eindhoven waarmee hij workshops en clinics gaat geven.

Er is een aantal unieke kenmerken aan dit drumstel dat speciaal voor Pimba is ontwikkeld. Voor de kleur van het drumstel wilde Pim een 'Soulachtige' look. Met Spaun en Tattrading ontwikkelde hij de kleuren, zoals je ze op de foto's kunt zien.

Scratch-drum
Kenmerkend voor Pimba's stijl is zijn 'scratch-drumming'. Voorheen draaide hij simpelweg zijn snaredrum om, om zo met zijn stokken te kunnen scratchen over het snarenmatje. Spaun ontwikkelde voor hem de unieke 'Scratch-drum': een snare drum met snarenmatjes aan beide zijden van de trommel. De trommel is gemaakt van fiberglass en heeft, wanneer je op het vel slaat, nog steeds de snare-klank.

Of de Scratch-drum snel in productie zal gaan is nog onzeker. We houden je hiervan op de hoogte.

De lugs van het drumstel hebben ook een aanpassing ondergaan. De zogenaamde 'Offset-lugs' hebben een in elkaar vallend systeem zodat de druk evenrediger verdeeld wordt. Zie hiervan de detailopname bij de foto's.

En Pimba is nog meer van plan! Naast de aankomende clinics en workshops geeft hij in samenwerking met Juan van Emmerloot in februari een Drum & Bass clinic in de nieuwe drumschool van Juan, D.R.S. School for Playing Drums. We houden je hier natuurlijk weer van op de hoogte!

Met dank aan Drumstation voor het gebruik van de foto's.
zoeken
zoeken