Jeroen Kleijn in rockmodus
Nieuw album en tournee voor Claw Boys Claw
Artist news 03-01-2013 16:10
Jeroen Kleijn, bekend van Daryll-Ann en Johan, heeft de drumpartijen van Hammer, het nieuwe album van Claw Boys Claw afgerond. Na de release op 1 maart zal de rockband rond zanger Peter Te Bos en gitarist John Cameron gaan touren.

Te Bos, Cameron, bassist Marcus Bruystens en Kleijn namen Hammer op in de La Chapelle Studios in de Belgische Ardennen en de Schenk Studio in Amsterdam, met Jan Schenk (Hospital Bombers) als opname- en mixtechnicus. Producer was Björn Ottenheim (zZz).

Te Bos en Cameron vormen al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw. De gruizige garagerock van de de groep uit Amsterdam bereikte al snel na de release van debuut Shocking Shades of Claw Boys Claw een groot publiek. Van de clubs ging het naar Pinkpop, Parkpop en verder, tot driemaal voorprogramma van U2 in de Kuip aan toe. Gedurende de jaren negentig gold de groep als opwindendste liveact van Nederland. Tussen 2000 en 2008 was het stil, maar de reünieplaat Pajama Day en daaropvolgende shows lieten een vitale groep horen.

Sinds 2009 was het weer stil rond de groep, tot mdeio 2012 het bericht naar buiten kwam dat er opnames op stapel stonden. Hammer verschijnt digitaal en op vinyl, en wel in een combi-uitgave van een 12” met daarbij een 10”. Drummers die Kleijn voor gingen in Claw Boys Claw zijn (chronologisch) Allard Jolles, Marius Schrader en Marc Lamb.

drummer links