Virgil Donati stoot Castronovo van drumtroon

Artist news 10-01-2005 19:56

Deen Castronovo heeft de drumtroon in Soul Sirkus afgestaan, zo meldt MelodicRock.com. Volgens de website heeft Castronovo besloten om als drummer in Soul Sirkus te stoppen vanwege de hoeveelheid tijd die het kost om zowel in Soul Sirkus als Journey te spelen. De drummer hield te weinig tijd over voor zijn familie. De beslissing is met wederzijdse goedkeuring genomen en de muzikanten staan nog steeds op goede voet met elkaar.

Deens opvolger is al bekend: het is de Australische superdrummer Virgil Donati (zie foto). Hij is inmiddels opgenomen in de groep zodat de nieuwe bezetting zich kan voorbereiden op de tour ter promotie van het debuutalbum "World Play" dat over enkele maanden uitkomt. Virgil heeft het nieuws op zijn eigen website bevestigd.

Donati wordt door velen beschouwd als de beste drummer van Australiė. Hij begon zijn carričre bij de Australische AOR-band Southern Sons om vervolgens naar de VS te emigreren en daar uit te groeien tot een veelgevraagd sessiedrummer. Vertrekkende drummer Deen Castronovo reageerde op zijn opvolging:
"Oh my God, Virgil Donati seriously kicks my butt! He is the most unreal drummer I have ever seen...this guy is a studied musician and does things on a kit I had never witnessed...with this guy in Soul Sirkus they are going to make some real noise in the music business. They couldn't have chosen a better guy - they just don't come any better than Donati."

Deen blijft nog wel gewoon in Journey spelen.

zoeken
zoeken