Terry Bozzio drumclinic bij Drumworld

Artist news 24-12-2004 18:13

Drumworld heeft niemand minder dan Terry Bozzio weten te strikken om een exclusieve drumclinic te komen geven. Op 17 januari 2005 zal hij in de concerthal in Ittervoort zijn 56-delige drumkit aan het publiek laten horen.

Bozzio’s niet-te-evenaren drumstijl, gespijsd met de grootste technische onafhankelijkheid, gecombineerd met erg veel aandacht aan melodie, zal deze drumclinic een onvergetelijke maken! Mede dankzij zijn klassieke opleiding brengt hij een hele andere benadering aan het drumstel en door zijn jarenlange ervaring weet hij precies hoe hij dit tijdens een clinic moet laten horen.

Terry's muziekcaričre begint in 1971, als hij afstudeert op het College of Marin met een graad in muziek. Hij speelt samen met de lokale band Marin and Napa Symphonies. Via deze optredens krijgt hij optredens bij verschillende top jazz muzikanten van die tijd zoals Pete Escovedo, Art Lande, Eddie Henderson, Julian Priester and Woody Shaw. In 1974, vraagt een exceptionele muzikant met de naam Frank Zappa hem om mee te werken aan een aantal projecten. Dit resulteert in 10 platen, 3 wereld tournees en de film, "Baby Snakes." Met Frank Zappa verkent Bozzio de grenzen van de muziek en het drumstel.

Na Zappa volgt een hele rij aan muzikanten en bands waar Bozzio mee werkt; de Brecker Brothers, Bill Bruford, Allan Holdsworth and Eddie Jobson,Mark Isham en Patrick O'Hearn, Missing Persons, Robbie Robertson, Mick Jagger, Dweezil Zappa, Deborah Harry, Jeff Beck.

Programma
De winkel in Ittervoort is op 17 januari vanaf 10.00 uur geopend.
De zaal gaat open om 19.00 uur en om 20.00 uur zal de clinic starten.
Een linernote als argument om zeker te komen: de entree is gratis!


zoeken
zoeken