Endorsement voor Korn-frontman Jonathan Davis

Artist news 24-12-2004 16:16

Korn-frontman Jonathan Davis heeft een endorsementovereenkomst gesloten met Brady Drum Company.

Davis is natuurlijk beroemd als zanger van de multi-platinum nu-metalband Korn. Maar daarnaast is Jonathan Davis ook een begenadigd drummer die meerdere filmsountracks inspeelde. Onlangs drumde hij een trailer in van "Halo 2", de gamehit voor de X-Box.

Brady Drum Company kreeg van Jonathan Davis het verzoek om hem de "loudest, most powerful kit out there" te bezorgen. Brady Drums maakte vervolgens een cutom made drumstel van Jarrahhout (Eucalyptus Marginata) uit West-Australiė.

Jonathans samenstelling is:
  • 16" x 6.5" Jarrah Ply Snare Drum
  • 14" x 8" Jarrah Ply Rack Tom
  • 16" x 13" Jarrah Ply Floor Tom
  • 18" x 16" Jarrah Ply Floor Tom
  • 24" x 20" Jarrah Ply Bass Drum

De snaredrum is een zeldzame en hoogst exclusief exemplaar waarvan Brady Drums tot dusver slechts drie exemplaren bouwde. De snare is niet vervaardigd uit dunne laagjes hout, maar van een massief stuk.

Wie wil weten hoe Davis' drumkit klinkt, moet gewoon de komende studioklussen van deze all-round muzikant in de gaten houden, want Jonathan is vast van plan er veel gebruik van te maken bij toekomstige opnames.

Martin O’Donnell en Michael Salvatori zijn de componisten van de "Halo: Combat Evolved"-soundtrack. Nile Rodgers is producer van het album. Rodgers is een succesvolle producer: eerder werkte hij met acts als Diana Ross, Madonna, David Bowie, Duran Duran, David Lee Roth (ex-zanger van Van Halen), Mick Jagger (zanger van de Rolling Stones) en vele anderen.

zoeken
zoeken