Win Gavin Harrison signature sticks
En pak het nieuwe album van Harrison & 05Ric ook mee
Artist news 24-02-2012 15:02
2012 zal bol staan van de Gavin Harrison sightings. Clinics, bandoptredens en om te beginnen het verschijnen van een nieuw album van het duo dat hij heeft met multi-instrumentalist en zanger 05Ric.

The Man Who Sold Himself is het derde album dat Porcupine Tree-drummer Gavin Harrison en 05Ric samen maakten. In Slagwerkkrant 168 (maart-april 2012) schrijft Mark van Schaick:

'Het is een soort reservaat, de wereld van de drummer’s drummers. Ze spelen op beurzen en slagwerkfestivals, ze bedenken lesmethodes, doen clinics en staan in tijdschriften zoals Slagwerkkrant. Maken ze ook muziek? Jawel, maar zelden hoor je een drummer’s drummer op de radio, of krijgt hij lekker veel exposure tijdens een tournee van een populaire band. Gavin Harrison is een uitzondering, omdat hij met Porcupine Tree de perfecte omgeving heeft gevonden voor al zijn technische bagage, maar toch niet continu hoeft te razen. Muziek maakt hij daar, maar omdat hij toch zijn grenzen wil verleggen is er ook een hobbyproject. Samen met 05Ric, bassist-zanger, nam hij al twee albums op die klinken als een kruising tussen de moeilijke kant van King Crimson en de latere Japan. The Man Who Sold Himself ligt in het verlengde daarvan, maar overtreft de voorgangers ook. Allereerst in de waanzin van sommige arrangementen – door de idiote ritmische structuren die Harrison als een geloofwaardig basis neerzet raak je óf gebiologeerd, óf je haakt af. En dan is er de heerlijke productie. Harrison’s drumkit klinkt zo levendig dat ik het gevoel heb naar een liveopname te luisteren, ware het niet dat 05Ric voor de meest andere instrumenten en de vaak gedubbelde vocalen tekent. Fascinerende muziek, waarin Harrison eer betoont aan generaties progrock- en rockdrummers, en toch een eigen wereld creëert.'

Slagwerkwereld mag van distributeur Bertus tweemaal het album plus een set Vic Firth Gavin Harrison Signature Sticks weggeven. Interesse? Doe niets anders dan vóór 8 maart een mailtje sturen naar info@slagwerkkrant.nl met als onderwerp Harrison & 05Ric. Als je gewonnen hebt krijg je op 9 maart bericht. Simpel!

drummer links