Duosessie Rory Ronde & Yoràn Vroom met podcast

Music Meeting All Ears: sessies, documentaires en podcasts. Ontdek. Kijk. Luister.

Muzieknieuws 07-06-2021 13:32

Music Meeting is het befaamde festival voor avontuurlijke muziek dat jaarlijks in het pinksterweekend in het Nijmeegse Park Brakkenstein plaatsvindt. Maar nu al twee edities niet meer, dus zocht de organisatie naar een alternatief en richtte het ambitieuze online muziekkanaal Music Meeting All Ears op, dat 22 mei 2021 werd gelanceerd, en elke week nieuwe video's documentaires en podcasts publiceert. Met Slagwerkkrant zijn we partner van dit nieuwe initiatief.

Music Meeting All Ears gaat het hele jaar door documentaires, sessions en podcasts online zetten. Na de lancering op 22 mei (zie het artikel edlers op Slagwerkkrant.nl) staan er inmiddels diverse sessies online, de documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, en de eerste podcasts, gesprekken met de muzikanten die in de sessies te zien zijn. 

Rory Ronde & Yoràn Vroom 
Gitarist Rory Ronde speelt in New Cool Collective en bij Wouter Hamel en is oprichter van de band Les Cooles De Ville. Hij is producer onder de naam Kofi Anonymous. Ook heeft hij twee TrueFire gitaarcursussen op zijn naam en voor ons zusterblad Gitarist maakte hij een indrukwekkende videoserie in onze StageCoach Sessions: neo-soul gitaar en productie.

In de Music Meeting Sessions speelt Rory Ronde een geïmproviseerd duoconcert met drummer Yoràn Vroom, zonder meer een van de grootste drumtalenten die er op dit moment in Nederland rondlopen. Bij Slagwerkkrant weten we er alles van. in  hadden we Yoràn op de cover. Zie het bijbehorende archiefinterview dat je nu kunt downloaden. 

In mei bracht hij zijn soloalbum Across A Spectrum uit, dat bij Slagwerkkrant Release van de Week was. 

In de Music Meetup Podcast spreekt host Roufaida Aboutaleb met Rory en Yoràn over de aanpak van zo'n duosessie en hun achtergronden. 

Een fragment uit de podcast: 

De volledige podcast luister je hier, of via Spotify of andere podcastkanalen. Documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom
Jan Douwe Kroeske interviewt Yoràn in de documentaireserie Meeting Music over zijn visie op muziek, en raadpleegt een aantal van zijn mentoren, zoals percussionist Ponda O'Bryan en Eddy Veldman, de drumleraar bij wie hij al op 5-jarige leeftijd terecht kwam.

Ook te vinden op Music Meeting All Ears

Music Meeting Sessions - Glenn Gaddum Jr and Efe Erdem - incl podcast
Music Meeting Sessions - Fuensanta Méndez en Nawras Altaky - incl podcast

Verwacht op Music Meeting All Ears
12 juni: Music Meeting Sessions - Esat Ekincioğlu and Yanna Pelser
19 juni: Music Meeting Sessions - Breno Virícimo and Gabriel Milliet
26 juni: Music Meeting Sessions - Romain Bly and Mariá Portugal

Music Meeting All Ears: 'De magie van muziek, daar gaat het om! Met haar vermogen om te verbinden, te inspireren en grenzen te verleggen. Klik zonder kloppen en geniet! Ontdek. Kijk. Luister.

https://musicmeeting.nl/nl/all-ears 

zoeken
zoeken