Yoràn Vroom documentaire op Music Meeting All Ears online muziekkanaal

Nieuw muziekkanaal met video's en podcasts. Ontdek. Kijk. Luister.

Events 22-05-2021 13:05

Nu het Music Meeting Festival, dat jaarlijks tijdens het pinksterweekend in Nijmegen plaatsvindt, dit jaar niet door kan gaan wegens de bekende redenen, heeft de organisatie keihard gewerkt om een nieuw online muziekkanaal uit de grond te stampen: Music Meeting All Ears. Zaterdag 22 mei, 18.00 uur, op de tijd dat normaal gesproken het festival van start zou gaan, is de nieuwe site online gezet. Met Slagwerkkrant zijn we partner van dit nieuwe initiatief.

Music Meeting All Ears gaat het hele jaar door documentaires, sessions en podcasts online zetten. Bij de launch kon je kiezen uit twee video's: de documentaire Meeting Music - Yoràn Vroom, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, en de eerste aflevering in de serie Music Meeting Sessions, met Fuensanta Méndez and Nawras Altaky. 

Maite Hontelé
Artistiek leider van Music Meeting, Maite Hontelé, opende het muziekkanaal met een speech op video, waarin ze Music Meeting All Ears voorstelde: 'Music Meeting All Ears is een verzameling van formats, ontwikkeld met diverse producenten'.

Dit zijn de drie platforms: 
Meeting Music - documentaires in samenwerking met Jan Douwe Kroeske
Music Meetup Podcast - tot stand gekomen in samenwerking met Dag en Nacht
Music Meeting Sessions - live-registaties, o.a. in samenwerking met Vrije Geluiden'

Maite Hontelé: 'Elke artiest heeft zijn eigen wereld gekregen. En de hele wereld komt langs in Music Meeting All Ears.'

 

Yoràn Vroom 
Hij is zonder meer een van de grootste drumtalenten die er op dit moment in Nederland rondlopen. Sterker nog, hij is de status van talent al geruime tijd ontgroeid en maakt inmiddels deel uit van de vaderlandse drumroyalty. Yoràn Vroom is een veelgevraagde sessiespeler, was het afgelopen half jaar wekelijks te zien tijdens de tv-show Matthijs Gaat Door en is vast gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam. Afgelopen week bracht hij zijn soloalbum Across A Spectrum uit, dat bij Slagwerkkrant Release van de Week was. 

Jan Douwe Kroeske interviewt Yoràn in de documentaireserie Meeting Music over zijn visie op muziek, en raadpleegt een aantal van zijn mentoren, zoals percussionist Ponda O'Bryan en Eddy Veldman, de drumleraar bij wie hij al op 5-jarige leeftijd terecht kwam.

Yoràn laat in de documentaire het nummer Sauer Crowd horen: 'Dit is wel mijn favoriet van het album; je kan heel goed horen dat we hier als percussiensemble een melodie hebben gecreëerd, en dat de rest daar omheen speelt'. En over Chop Time, No Friends. zegt hij: 'No Prisoners! Het duurt zo'n 8 minuten. Als je dit kan uitzitten, dan ben je geslaagd!' Jan Douwe Kroeske: 'Ook als luisteraar?'. Yoràn: 'Ja.' 

Bekijk de eerste documentaire in de serie Meeting Music, met Yoràn Vroom: 

Binnenkort komt er een podcast online, waarin Yoràn en gitarist Rory Ronde hun muzikale samenwerking bespreken, die in de videoserie Music Meeting Sessions zal verschijnen op 5 juni.  


Fuensanta Méndez en Nawras Altaky

Ook is de eerste aflevering in de nieuwe serie Music Meeting Sessions zojuist in première gegaan, met de Mexicaanse contrabassiste en zangeres Fuensanta Méndez en de Syrische ud-speler en zanger Nawras Altaky. 

Luister ook naar de Meet Up podcast met Méndez en Altaky

Pinksterweekend
Tijdens dit pinksterweekend wordt een flinke hoeveelheid nieuwe video's opgenomen om binnenkort uit te gaan zenden, met onder anderen Tolyqyn, Michalis Kouloumis, Cengiz Arslanpay en Cantorias. Ze worden opgenomen in Nijmegen, in de Hortus en in het Openluchttehater De Goffert. Maar zegt Maite: 'Volgend jaar zijn we weer terug in Park Brakkenstein met Music Meeting Festival, 4, 5 en 6 juni, dan rondom het thema Cuba'.     

Verwacht op Music Meeting All Ears
29 mei: Music Meeting Sessions - Glenn Gaddum Jr and Efe Erdem
5 juni: Music Meeting Sessions - Rory Ronde and Yoràn Vroom
12 juni: Music Meeting Sessions - Esat Ekincioğlu and Yanna Pelser
19 juni: Music Meeting Sessions - Breno Virícimo and Gabriel Milliet
26 juni: Music Meeting Sessions - Romain Bly and Mariá Portugal

Daarnaast gaan er de komende weken tal van podcasts verschijnen. 

Music Meeting All Ears: 'De magie van muziek, daar gaat het om! Met haar vermogen om te verbinden, te inspireren en grenzen te verleggen. Klik zonder kloppen en geniet! Ontdek. Kijk. Luister.

https://musicmeeting.nl/nl/all-ears 

zoeken
zoeken