Release van de week: Yoran Vroom - Across A Spectrum

Vandaag verschenen - 21 mei 2021

Muzieknieuws 21-05-2021 16:34

Hij is zonder meer een van de grootste drumtalenten die er op dit moment in Nederland rondlopen. Sterker nog, Yoran Vroom is de status van talent al geruime tijd ontgroeid en maakt inmiddels deel uit van de vaderlandse drumroyalty; een bekend gezicht op menig slagwerkevent of festival, een veelgevraagde sessiespeler en zelfs al iemand die zijn legacy overbrengt op de volgende drumgeneratie (zie voor een mooi voorbeeld daarvan het interview met Kick Woudstra in komende Slagwerkkrant, release 22 juni). Across A Spectrum is zijn gedroomde solodebuut.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Wat gebeurt er als een veelzijdige drummer, die ook internationaal al imponeerde met zijn karaktervolle begeleiding van Amerikaanse muziekhelden Cory Henry (Snarky Puppy) en Frank McComb (Buckshot LeFonque), zijn eigen muzikale pad kiest op een eigen album met eigen muziek?

En daarvoor ook nog zo’n beetje iedereen uitnodigt met wie hij ooit vruchtbaar samenspeelde?

Krijg je dan een ratjetoe aan stijlen, een zoektocht, of een afgewogen muzikale reis?

De enige manier om dat te beoordelen is natuurlijk: zelf luisteren, en dat kun je hieronder doen via Spotify.

 

En als je het ons vraagt?
Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.

En bedenk dat Vroom voor dit album hulp kreeg van absolute muziektoppers uit Nederland en verre omstreken. We noemen hier vooral even Yoran’s vroege leermeester Eddy Veldman (drums), Vernon Chatlein en Ponda O'Bryan (percussie), bassisten Glenn Gaddum en Jeroen Vierdag, gitaristen Rory Ronde en Alvin Lewis, saxofonist Marc Mangin, en ook eerder genoemde Frank McComb leverde een bijdrage. 

Maar check voor een passend beeld erbij ook even deze fijne video met Cory Henry live @Bimhuis bij VPRO’s Vrije Geluiden (2015), inmiddels meer dan 1,5 miljoen keer bekeken! 


Of deze met eigen formatie Group Of Friends in 2020 

 

 

zoeken
zoeken