Slagwerkkrant 134 - juli-augustus 2006

«« Slagwerkkrant 135 - september-oktober 2006

Inhoud Slagwerkkrant 134 - juli-augustus 2006


Adam Topol [ hoofdartikelen pagina 20 ]

Surfdrummer Adam Topol laat de kampvuurliedjes van Jack Johnson smeulen met een bijzondere, ingehouden groove die swingt als de neten. De relaxte Californiër maakte daarnaast twee soloalbums waarop hij heel wat minder dienend speelt dan bij zijn vaste bandje. Met name zijn liefde voor Latijns-Amerikaanse ritmes komt hierop naar voren.


Danny Carey [ hoofdartikelen pagina 22 ]

Tool blijft een bijzonder gezelschap. Na vijf jaar een plaat uitbrengen die in veel landen van niets op één binnenkomt, dat is weinig bands gegeven. Volgens Danny Carey is 10.000 Days een wat bedachtzamer en minder flashy album, maar reken maar dat de liefhebber van flitsende licks en de kenmerkende complexe tomritmes aan hun trekken komen. Als altijd is Carey zeer bewust met zijn sound bezig. Hij koos een nieuwe set met veel ruimte voor elektronica.


Cesar Zuiderwijk [ hoofdartikelen pagina 30 ]

Dertig jaar Pearl drums, veertig jaar Zildjian bekkens en vijfendertig jaar Golden Earring. Een driedubbel jubileum dus voor Cesar Zuiderwijk, en een mooi moment om eens rustig... vooruit te blikken. Als altijd zit de Haagse rocker annex drumschoolhouder vol nieuwe ideeën. Wat te denken van zijn eerste soloprogramma Slagdroom, waarmee hij vanaf september de theaters gaat bestoken? Een interview met de meest monogame drummer van Nederland. Over theater op het podium, trommels en bekkens, Keith Moon, een nieuwe hihattechniek, zijn ‘dodensprong’ en... vooruit... over vroeger.


Vijf Hollandsche jongens [ hoofdartikelen pagina 34 ]

Dennis Leeflang, Joppe Molenaar, Minco Eggersman, Jeroen Kleijn en Ron van Stratum Om in deze tijden toch ook wat aan chauvinisme te doen, selecteerden we een vijftal Nederlandse drummers die zich recentelijk in de kijker hebben gespeeld. We lieten hen reageren op vijf opvallende uitspraken die Cesar Zuiderwijk deed tijdens het jubileuminterview. Leeflang, Molenaar, Eggersman, Kleijn en van Stratum praten over show, techniek, les, monogamie en hun grote invloeden.


Pacific Drums & Percussion LXE drums [ tests pagina 46 ]


Roland Handsonic HPD-10 elektronische percussie [ tests pagina 48 ]


LP Compact Bongo’s en Compact Conga Mount [ tests pagina 48 ]


Zildjian ZHT bekkens [ tests pagina 51 ]


Tama Starclassic Performer drums [ tests pagina 54 ]


Evans EC2 en Emad Reso vellen [ tests pagina 57 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 57 ]


Zuiderwijk/Fase: U vraagt, wij spelen, deel 32 [ cursussen pagina 61 ]


Mark Eeftens:deel 27, Spelen met Nederlandse klassiekers [ cursussen pagina 63 ]


Nils Fischer: Percussion masters, deel 4, Tito Puente [ cursussen pagina 65 ]


Giveaway [ en verder pagina 19 ]

Win de ultieme verpakking voor je drumstel: Stagg Drum Cases! En wat dacht je van de hele Remo Crown Percussion-serie? Doe mee!


Fabrieksbezoek Sabian [ en verder pagina 26 ]

Bekkenfabrikant Sabian bestaat 25 jaar. Wij namen een kijkje in de Canadese fabriek en spraken met oprichter Robert Zildjian en bekkenmeester Mark Love.


De opstelling van Dave Weckl [ en verder pagina 44 ]


Opmaat [ en verder pagina 6 ]

Met onder meer: Gralin Neal, Steve Reid, Het Optreden van Sebastiaan Kaptein, Gauger Percussion Stic Pod, mbo-popopleidingen, extra veel Slagwerkkrant Events, Trommelrommeldag, festivaltips voor North Sea Jazz, Slagwerkwereld.com, Notenbalkentip en Kort nieuws.


Lezersadvertenties [ en verder pagina 67 ]


Postorders 70 cd’s, dvd’s, boeken, concerten, Op je oren en de column van Michael Schack [ en verder pagina 68 ]


Agenda [ en verder pagina 83 ]


Pollformulier [ en verder pagina 85 ]

De Slagwerkkrant Poll 2006 komt er weer aan. Wie vond jij de beste slagwerker in het afgelopen jaar? En het beste product? Vul hier het formulier in.


zoeken
zoeken