Slagwerkkrant 133 - mei-juni 2006

«« Slagwerkkrant 134 - juli-augustus 2006

Inhoud Slagwerkkrant 133 - mei-juni 2006


Stef Broks [ hoofdartikelen pagina 28 ]

De drummer van Textures is een echt drumdier; supergedreven, altijd trommelend en tikkend, en steeds op zoek naar nieuwe ritmes en tegenritmes. Met de band is hij de ‘rekenfase’ voorbij en gaat de halsbrekende polyritmiek meer op gevoel.


Deen Castronovo [ hoofdartikelen pagina 32 ]

Woesteling Deen Castronovo ging flink over de kop na zijn periode bij Ozzy Osbourne en Bad English. Hij vond zijn rust bij de rockveteranen van Journey, en als vervanger van Steve Smith combineert hij inmiddels alweer ruim acht jaar power met subtiliteit.


Paul Motian [ hoofdartikelen pagina 34 ]

Paul Motian maakte het album Garden of Eden en ter ere van dit heuglijke feit - en misschien ook vanwege zijn 75ste verjaardag - toont de doorgaans in zichzelf gekeerde jazzdrummer zich plotsklaps wat toegankelijker. Hij ging zelfs akkoord met een interview...


Jeff Ballard [ hoofdartikelen pagina 36 ]

Om het te redden in New York moest hij aanvankelijk bijklussen als fietskoerier. Na gigs met Chick Corea, Joshua Redman en Brad Mehldau is Jeff Ballard inmiddels uitgegroeid tot een drummer die speciaal wordt gevraagd vanwege zijn persoonlijke stijl.


Hans Cleuver [ hoofdartikelen pagina 39 ]

Misschien wel de meest besproken drumleraar van Nederland, en volgens onze eigen lezers al tien achtereenvolgende jaren de beste. Wij wilden het fijne ervan weten en namen een lesje.


Peter Erskine [ hoofdartikelen pagina 55 ]

Hij speelde bij de twee toonaangevende elektrische jazzbands Weather Report en Steps Ahead, maar als bandleider richt Peter Erskine zich met zijn Art Lounge Ensemble op de akoestische jazztraditie.


Flo Mounier [ hoofdartikelen pagina 56 ]

Snelheidswonder Flo Mounier zou liever zien dat hij gewaardeerd werd om zijn vette sound en knappe fills. Met zijn dvd Extreme Metal Drumming 101 bewijst hij heel wat meer in huis te hebben. Maar ja, die snelheid... Daar raak je niet over uitgepraat.


Corvus Corax [ hoofdartikelen pagina 74 ]

De drie slagwerkers van het Berlijnse gezelschap Corvus Corax komen met een eigentijdse interpretatie van middeleeuwse muziek. Op zelfgemaakte trommels en percussietuig, en met veel theater, gooien zij alle muzikale conventies aan de kant.


Lignum Maplecraft drums [ tests pagina 58 ]


Pork Pie drums [ tests pagina 61 ]


Meinl Mb10 bekkens [ tests pagina 63 ]


Superscope PSD-340 en Roland CD-2 cd-spelers [ tests pagina 64 ]


Stagg Drum Cases [ tests pagina 67 ]


Remo Crown Percussion [ tests pagina 68 ]


Yamaha Stage Custom Advantage Nouveau drums [ tests pagina 70 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 71 ]


Zuiderwijk/Fase: U vraagt, wij spelen, deel 31 [ cursussen pagina 77 ]


Mark Eeftens: deel 26, Spelen met Dave Grohl [ cursussen pagina 79 ]


Nils Fischer: Percussion masters, deel 3 [ cursussen pagina 81 ]


Verslag Adams Drummersfestival [ en verder pagina 23 ]

Fotoverslag van de Belgische editie van dit festival in Tessenderloo.


Giveaway [ en verder pagina 25 ]

Meinl geeft percussiespullen weg! En niet zo’n beetje ook: de Samba Series percussie en drie cajóns. Ook: vijf cd’s van het World Drummers Ensemble.


Musikmesse Frankfurt 2006 [ en verder pagina 41 ]

Vier pagina’s fotoverslag van de muziekbeurs in Frankfurt.


De opstelling van Taylor Hawkins [ en verder pagina 52 ]


Opmaat [ en verder pagina 6 ]

Met onder meer: Yonga Sun, Roeland Uijtdewilligen, drumtalent Christopher Verweij, Swad bekkenset, Pearl Ultra Sound snarenmatjes, Drumstruck in New York, clinic William Calhoun, Het optreden van Wessel Kuit, Laat je zien, Drum-events, Slagwerkwereld.com, Notenbalkentip, Brieven en Kort nieuws.


In Memoriam Ray Barretto (1929-2006) [ en verder pagina 73 ]


zoeken
zoeken