Drumtalent 2015 Myron Matitawaer op Drumworldfestival 11 september
Eerste namen bekend: Dave Weckl, Milos Meier en Myron Matitawaer
Events 18-05-2016 13:00
Hij was dé grote verrassing in de finale van Drumtalent 2015, vorig jaar september tijdens het Drumworldfestival in Ittervoort. Onderdeel van de prijs die hij daarvoor kreeg was een eigen clinic optreden op het volgende Drumworld Festival, zondag 11 september 2016 in het Limburgse Ittervoort. Die festivaldag treden er maar liefst zes topdrummers aan voor clinics en concerten op het Slagwerkkrant Podium in de fraaie zaal van Adams Drumworld.
De komende maanden kunnen we het programma bekend maken. In april maakten we in Slagwerkkrant en hier op Slagwerkkrant.nl al bekend dat de headliner voor deze editie Dave Weckl zal zijn. Onlangs maakten we de tweede naam ook bekend: de Tsjechische topdrummer Milos Meier. En nu voegt Myron Matitawaer zich dus bij de line-up.

Tickets voor het Drumworld Festival kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen

In februari gaf Myron Matitawaer zijn allereerste clinic, op Musicfair in Utrecht. De dertienjarige winnaar van Drumtalent 2015 vond het allemaal misschien wat spannend, maar aan zijn spel was dat bepaald niet te merken. Met veel bravoure en overduidelijk plezier sloeg hij zich door de fusiongetinte gospel- en r&b-tracks, begeleid door ziin vader Stef op toetsen en de onwaarschijnlijk makkelijk spelende bassist Daniel van der Molen. Later in zijn clinic stuurt hij alle volwassenen het publiek in en gaat hij los op een paar getructe begeleidingstracks. Opvallend hoe hij alle accentjes meepakt, met veel rust in zijn time en creatief omgaand met alle verschillende klanken in zijn forse Adams set. Bekijk hier een fragment uit die clinic: 


Dat belooft wat voor zijn optreden op het Drumworld festival, waar hij de aftrap van de dag zal verzorgen. 
 

NOG VEEL MEER OP HET DRUMWORLD FESTIVAL 
Natuurlijk zullen er daarnaast nog vijf topclinics plaatsvinden op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. In de volgende editie van Slagwerkkrant zullen we het programma uitgebreid aankondigen, en al eerder natuurlijk op Slagwerkkrant.nl, zodra we de namen bekend kunnen maken! 

Lees hier het eerste nieuwsbericht over Dave Weckl dat in april in Slagwrkkrant en op Slagwerkkrant.nl is gepubliceerd.  

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Milos Meier naar het Drumworld Festival.

De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 11 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 18.00 uur. 
Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie

Adams Drumworld
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort  
T: +31(0)475 56 07 20 

Tickets kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen 

www.drumworld.nl

 

Myron Matitawaer - foto door Margriet Cloudt