Stanton Moore Clinics 2014
14 en 16 oktober bij Beat Supllier en Drumland
Events 11-10-2014 14:10
Stanton Moore komt in oktober naar zowel het Slagwerkkrant Podium bij Drumland Lijnden als die bij Beat Supplier in Amersfoort.

‘Godvergeten funky’ noemden we het spel van Stanton Moore in het interview dat we met Slagwerkkrant in 2010 met deze New Orleans-drummer deden. Op North Sea Jazz speelde hij afgelopen juli met zijn band Galactic de sterren van de hemel. In oktober komt hij voor twee clinics naar de Slagwerkkrant Podia bij Drumland en bij Beat Supplier.

Second line drumming heet zijn stijl van spelen. Die stijl is hem in New Orleans met de paplepel ingegoten en vind je voortdurend terug in zijn feel en funky grooves, die ook nog eens flink zijn beïnvloed door funkmaster Zigaboo Modeliste van The Meters. Moore is een typische educator. Zijn multimediaproject Groove Alchemy is daarvan het lichtende voorbeeld. 

Moore is daarnaast betrokken bij het ontwikkelen van zijn eigen Dunnet snaredrum, heeft samen met LP een speciale pandeiro ontworpen en is mede-eigenaar van het bekkenmerk Crescent. Hij is endorser voor Gretsch, DW hardware, Vic Firth drumsticks en Remo drumvellen. Hij heeft credits bij Joss Stone, John Scofield, Charlie Hunter, George Porter jr. en Dr. John, en bracht onlangs zijn nieuwe album Conversations uit.

di 14 oktober, Beat Supplier, Amersfoort
tickets € 10,-, te bestellen via 
www.beatsupplier.com/stantonmoore

do 16 oktober, Drumland, Lijnden

tickets € 10,-, te bestellen via 
www.terpstra-muziek.nl/stantonmoore 

Bekijk hier een fraai fragment van zijn performance op het Modern Drummer Festival 2010

 

En het funky Sprung Monkey! 

En bekijk hem met zijn trio waarin hij zijn handelsmerk, een funky interpretatie van de new orleans groove, laat horen.