De Drummersdag 2024 fotoverslag

Met Chris Strik, Olaf Fase, Cesar Zuiderwijk, Marcos Baggiani, Jochen Hachgenei en Fred Cohen

Events 18-02-2024 10:52

En toen stonden er om half tien 38 drummers voor de deur van Het Muziekpakhuis in Amsterdam om een dag lang clinics en lessen te volgen bij zeven topleraren tijdens De Drummersdag 2024, zondag 11 februari. Het werd een topdag!

foto's door Tim Emmen

Zelfs op een zondagochtend om 10 uur weet Chris Strik met zijn clinic de deelnemers van De Drummersdag van begin tot eind te boeien met zijn volkomen unieke aanpak van 'de brush'.   

 

Olaf Fase nam in zijn clinic de deelnemers inclusief alle docenten enthousiast mee in zijn motoriek oefeningen, die de basis zijn van de ontwikkeling van je mobiliteit op het drumstel. Geniaal en humorvol tegelijk! 


Cesar Zuiderwijk gaf alle 6 groepen van 6 deelnemers apart les. Een van de deelnemers schreef ons over zijn ervaring met die les: 'Cesar heeft enorm geholpen met een juiste houding van je handen door te laten zien en voelen hoe het anders zou moeten zijn. En hoe dit het drummen lichter maakt en niet zo krampachtig. Gekeken naar de toekomst heel waardevol.'

De drummersgroepen van Fred Cohen zijn vermaard. Zes man/vrouw die samenspelen op de elektronische kits die door Roland en Terpstra Drumland ter beschikking zijn gesteld. 


Percussie voor drummers. Altijd een uitdaging. Jochen Hachgenei liet de deelnemers zien welke patronen ten grondslag liggen aan Braziliaanse en Afro-Cubaanse ritme, opdat je er je voordel mee kan doen achter je drumstel! 

Marcos Baggiani is een geweldige jazzdrummer en een uitstekend docent. Een delnemer schrijft: 'Marcos is leraar en stand-up comedian in 1; een hele losse, vrolijke en grappige manier van een workshop geven, maar zeker wederom een geweldige workshop voor coördinatie tussen handen en voetenwerk bij een paradiddle. 


Dank aan alle deelnemers en docenten; het was weer een gedenkwaardige dag! Of zoals een deelnemer ons schreef: 'Het totale aanbod van het programma was heel omvattend. De organisatie prima. De lunch en eten prima. Het samenzijn gezellig en leuk. Voldoende mogelijkheid om binnen de groep op niveau te leren en plezier te hebben!' 

De Drummersdag is een project van Slagwerkkrant en Muziekpakhuis. 
Met dank aan Terpstra Drumland en Roland CE, die de drumgroepen met elektronische drums mogelijk maakten

zoeken
zoeken