Scott Rockenfield: Operation Mindcrime krijgt vervolg

Artist news 01-11-2004 14:41

Queensrÿche-drummer Scott Rockenfield heeft in een interview met 411Mania.com openhartig gesproken over de huidige tour en de komende CD.

De nieuwe release is het vervolg op het conceptalbum "Operation: Mindcrime" uit 1988. De CD heeft de voorlopige voor de hand liggende titel "Operation: Mindcrime II" gekregen. In het interview vertelt Rockenfield:
"It's an interesting world out there right now. But in having that, we've tended to write some of the coolest records of our careers based around what's going on in the world. 'Mindcrime' was [a result of] one of those movements in time, and there's another time going on now that's kind of relative to 'Mindcrime', so what a perfect year to write 'Operation: Mindcrime II'."

Het nieuwe album komt begin 2005 uit. De eerste single heet Hostage.

Tijdens de openingsshow in het Moore Theater in thuisbasis Seattle op 24 oktober, opende Queensrÿche voor zichzelf: de groep speelde eerst een set van 50 minuten met hits als Jet City Woman en Empire. Na een pauze van zo'n 20 minuten werd het podium aangepast en vertelde de groep het muzikale verhaal van Operation Mindcrime, inclusief een klein voorproefje van het vervolg.

Het gehele interview, waarin ook zanger Geoff Tate aan het woord komt, is hier te lezen.

zoeken
zoeken