Tommy Lee verruilt rockband voor marchingband

Artist news 17-10-2004 13:59

Drummer Tommy Lee heeft een bijzonder overstap gemaakt. Na zijn succes met glamrockband Mötley Crüe speelt hij tegenwoordig mee met de University of Nebraska marching band.

Als drummer in Mötley Crüe speelde Lee al voor volle stadions, maar dat was geen garantie dat hij ook mocht meespelen met de marching band van de universiteit van Nebraska, waar de drummer tegenwoordig studeert. De marching band hanteert bepaalde standaards en maakte voor de rocker geen uitzondering.

Onder begeleiding van senior band drummer Ben Coleman heeft Tommy Lee een week lang geoefend voordat hij zaterdag het veld op mocht om in de wedstrijdpauze mee te spelen. Coleman verklaarde na het optreden:

"It came down to yesterday before we felt he's confident enough, with enough going for him we can feel good about letting him on the field."

Tommy Lee speelde mee met Stan Kenton's arrangement van de melodieuze Cubaanse song "Malaguena", dat onderdeel vormde van het blok met Latin-muziek. Lee speelde op een rack met vijf tom-toms die over zijn schouders hingen. De 42-jarige drummer verklaarde:

""Oh yeah, it's real different. That was awesome, absolutely great."

zoeken
zoeken