Postuum wereldrecord voor Keith Moon

Artist news 30-09-2004 13:29

Honderdtwintigduizend pond, omgerekend bijna 216 duizend dollar. Dat is het bedrag dat een Amerikaanse verzamelaar kwijt is aan een drumkit van Keith Moon. Inclusief de commisie voor het veilinghuis betaalt de koper 139.650 pond voor de set. Moon, de legendarische drummer van The Who, heeft daarmee jaren na zijn dood een nieuw wereldrecord gevestigd: niet eerder werd zo veel geld voor een drumkit betaald.

Veilinghuis Christie's had vooraf de waarde van het drumstel geschat op hoogstens vijftienduizend pond. Twee liefhebbers, die via de telefoon tegen elkaar opboden, dreven de prijs echter tot enorme hoogten op. Dezelfde trommels werden in 1991 nog verkocht voor zevenduizend pond.

De trommels maken onderdeel uit van een custom-made, vijfdelige drumkit die Premier in 1968 voor Keith Moon bouwde. Moon gebruikte de drums tijdens een tour door de VS in 1969, al bestond de kit toen uit tien delen in plaats van vijf.

De drumkit maakte deel uit van de verkoop van een verzameling pop memorabilia. Andere items waren foto's van Madonna, posters van de Rolling Stones, een cape van Ozzy Osbourne en een gitaar van Keith Moon's collega Pete Townshend, gitarist van The Who.

zoeken
zoeken