Experience Simon Phillips

Artist news 28-09-2004 14:44

Simon Phillips, de illustere drummer van The Who, Jeff Beck, Toto, Vantage Point en vele anderen zal 25 oktober 2004 voor het eerst in jaren weer een clinic-concert geven in de Benelux. Verwacht een spectaculair soloconcert-clinic van een van ’s werelds beste drummers, georganiseerd door Serlui (importeur van Tama en Zildjian) en Slagwerkkrant.

Het is ondertussen elf jaar geleden dat Simon Phillips in Nederland een clinic-concert deed. Op maandagavond 25 oktober staat de drummer’s drummer nummer 1 aller tijden in 013 in Tilburg, in een soloconcert-clinic getiteld Experience Simon Phillips, georganiseerd door Tama, Zildjian en Slagwerkkrant.

Simon Phillips:

‘Het is een tijd geleden dat ik clinics heb gedaan en nu worden het er een heleboel op rij. Ik begin in Italië en daarna zijn er optredens in Polen, Rusland en Duitsland. Nederland is de laatste, dus dan ben ik lekker ingespeeld.’ ‘Ik ben nog nooit zoveel op tour geweest als de afgelopen jaren met Toto. We zijn nu alweer een nieuwe cd aan het plannen, zodat we daarna weer op tournee kunnen. Platen zijn bij Toto op het moment meer een soort gereedschap. Je moet een plaat uit hebben om op tournee te kunnen, maar voor de verkoopcijfers hoef je het niet meer te doen. We leven tenslotte in het mp3-tijdperk.’ ‘Voor mij werken clinics net zoals bij drumsolo’s. Ik laat het gewoon maar gebeuren. Ik zal in ieder geval wel wat stukken gaan spelen van mijn soloprojecten.’

Simon Phillips is een van ’s werelds bekendste en belangrijkste drummers. Hij zat al van jongs af aan achter de drumkit en is sinds zijn 14e professioneel. Toen kreeg hij een vaste gig als drummer bij de musical Jesus Christ Superstar. Sindsdien heeft hij zich razendsnel ontwikkeld tot een van de meest virtuoze, best klinkende drummers ter wereld. Vanaf eind jaren zeventig was hij de meest gevraagde studiodrummer in Engeland (Dana Gillespie, Albert Hammond, Phil Manzanera, Duncan Browne). Hij bereikte faam door zijn onnavolgbaar en vernieuwende drumspel bij Jeff Beck. Toen The Who opnieuw wilde gaan touren werd hij de vaste vervangende drummer voor Keith Moon. Phillips maakte diverse soloplaten. In de jaren negentig verhuisde hij naar Los Angeles. Daar werd hij door Toto gevraagd de drumstoel over te nemen van Jeff Porcaro, dat hij tot op de dag van vandaag met verve doet. Daarnaast tourt hij de wereld rond met zijn eigen bandprojecten, waarvan de laatste het jazzy Vantage Point was.

Support: Laurent Mercier.

Experience Simon Phillips in 013, Tilburg
20.30u (zaal open 19.30u)
Toegang 12 euro
De voorverkoop is gestart: Ticketservice: www.ticketmaster.nl, de grotere postkantoren in geheel Nederland, GWK’s, de grote VVV’s, Ticketlijn tel: 0900 300 12 50
Boxoffice 013: 013 460 95 02

Extra links: Tama, Zildjian, Slagwerkkrant.

zoeken
zoeken