Andy Galeon verlaat Death Angel

Band gaat verder zonder ‘drummer van 14’

Artist news 29-05-2009 14:29

Er is weer een van de neven weg bij Death Angel. De Amerikaanse band heeft aangekondigd dat drummer Andy Galeon per direct de band heeft verlaten. Voor de komende tour, waarbij in Nederland Fortarock en in België Graspop wordt aangedaan, zal Will Carroll (Vicious Rumors, Warning SF) zijn taken overnemen.

Voor het vertrek wordt geen specifieke reden gegeven. Galeon was vanaf de oprichting in 1982 lid van Death Angel. Hij was 14 toen de door Metallica-gitarist Kirk Hammet geproduceerde demo ‘Kill As One’ in 1986 uitkwam. Eind 1990, tijdens de tournee voor het verrassende album ‘Act III’, had de band in Arizona een busongeluk, waar vooral Galeon ernstig letsel aan overhield. Dit betekende het einde van Death Angel. Galeon bleef nog wel muziek maken met zijn mede-Death Angel-leden in The Organization (gitaristen Rob Cavestany en Gus Pepa, bassist Dennis Pepa), Swarm (zanger Mark Osegueda en Rob Cavestany) en Big Shrimp (Dennis Pepa). Ook drumt hij op het soloalbum ‘Lines On The Road’ van Rob Cavestany.

In 2001 kwam Death Angel in bijna oorspronkelijke bezetting - Gus Pepa werd vervangen door Ted Aguilar - weer bij elkaar. Op het eerste album na de reünie, ‘The Art Of Dying’ (2004), was Galeon zelfs leadzanger op het nummer Spirit. Eind vorig jaar verliet Dennis Pepa de band en nu Galeon zelf dus ook. Zijn vervanger Will Carroll speelt met gitarist Ted Aguilar in de band Scarecrow.

Hier zie je Andy Galeon op het outro van Resurrection Machine van het laatste album ‘Killing Season’ (2008)
Hier speelt Andy Buried Alive, ook van ‘Killing Season’
zoeken
zoeken