Britse muziekstudent in YouTube-orkest

23-jarige Owain Williams gekozen als percussionist

Artist news 10-03-2009 15:21

De 23-jarige paukenstudent Owain Williams uit Londen is verkozen voor het YouTube Symphony Orchestra. Hij zal daarom op 15 april in de New Yorkse Carnegie Hall spelen met negentig andere muzikanten uit dertig verschillende landen. De leeftijden van de muzikanten lopen uiteen van 17 tot 55.

Elke muzikant die auditie deed voor het YouTube Symphony Orchestra moest filmpjes uploaden waarop zij speelden. Williams zette drie filmpjes online met zijn paukenspel. Hij speelt de achtste en de negende symfonie van Beethoven en een stuk dat Chinese componist Tan Dun speciaal voor het YouTube-orkest geschreven heeft. Het was de eerste keer dat Williams ooit een filmpje op YouTube zette.

Nadat iedereen zijn auditiefilmpjes op de site gezet had, heeft een vakjury met onder andere leden van de symfonieorkesten van Londen en San Francisco een selectie gemaakt van tweehonderd muzikanten. Uit deze muzikanten kon het publiek kiezen. Williams heeft via zijn Facebook-profiel iedereen opgeroepen om op hem te stemmen en ook iedereen op de Royal College of Music, waar hij studeert, daarom gevraagd. En dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen.

Voor Williams zelf is het vooral een eer dat hij met de gerenommeerde pianist, componist en dirigent Michael Tilson Thomas gaat werken. Over zo’n zes weken begint hij met alle andere leden van het YouTube-orkest aan de repetities voor het concert op 15 april. Het concert zal uiteraard ook via YouTube te zien zijn.

De YouTube-audities van Owain Williams zijn hier te zien:





zoeken
zoeken