Andy Burrows verlaat Razorlight

Drummer weg voor meer rust

Artist news 06-03-2009 13:26

Drummer Andy Burrows is uit Razorlight gestapt. Burrows speelde bijna vijf jaar voor het Britse viertal. Op de website van de band zegt hij een wat rustiger leven te willen hebben, vrij van het hectische toerschema van Razorlight. Hij zal nog wel muziek blijven maken. Zanger/gitarist Johnny Borrell zegt het besluit te betreuren, maar zich vooral op de toekomst van de band toe te willen spitsen.

Andy Burrows kwam in mei 2004 bij de band als vervanger van oorspronkelijke drummer Christian Smith-Pancorvo. Hij speelde op de albums 'Razorlight' en 'Slipway Fires' en was daarmee ook te horen op de succesvolle singles In The Morning, Before I Fall To Pieces en America. De twee laatstgenoemde nummers schreef hij ook aan mee. Vorig jaar bracht hij een soloalbum uit onder de titel 'The Colour Of My Dreams'. Hij stond op de cover van Slagwerkkrant 139 (mei-juni 2007).

Geruchten over Burrows’ vertrek deden al eerder de ronde, omdat hij op 2 maart niet kwam opdagen bij een optreden in Wolverhampton. Zijn vervanger tot eind 2009 is David ‘Skully’ Sullivan-Kaplan, die in Wolverhampton ook al op de drumkruk zat. Sullivan-Kaplan drumde voorheen in het Amerikaanse Men, Women & Children, waarin onder andere voormalig Glassjaw-gitarist Todd Weinstock speelt.
zoeken
zoeken