Nieuwe cd voor Marco Toro en zijn Ensamble

Presentatie van 'Oído al Tambor' op 21 februari

Artist news 09-02-2009 21:53

Drummer en percussionist Marco Toro presenteert op 21 februari 'Oído al Tambor', het nieuwe album van het Marco Toro Ensamble. Het feest vindt plaats in WMDC, de Pieter de Hoochweg 125 in Rotterdam.

Toegang is €16, maar daarvoor krijg je bij aankoop van een toegangskaartje wel de nieuwe cd van Marco Toro Ensamble gratis. Aanvang is 20:30 uur. Javier Plaza uit Venezuela is special guest.

Marco Toro?
Marco Toro Bernal is niet bang om zich buiten de gebaande paden te begeven. Zijn eerste kennismaking met muziek maken was tijdens zijn jeugd in Venezuela waar hij traditionele kerstmuziek speelde en samen met zijn vader maracas speelde.

Als zestienjarige richtte hij zijn eigen rockband op en sindsdien ging het hard. Het grote succes volgde na de oprichting in 1989 van Laberinto, de Venezolaanse rockband die bekend werd met hun metalatino: een mix van metal en latin-percussie.

Nadat de band naar Nederland verhuisde, ontwikkelde Laberinto zich snel. De band werkte samen met de Nederlandstalige rapgroep Osdorp Posse, toerde door Europa en bracht zeven albums uit.

Vanaf 2004 werkt Marco Toro ook aan solowerk met het Marco Toro Ensamble. Hierbij laat hij de metalatino los en keert deels terug naar zijn roots: de salsa brava uit zijn jeugd en de Venezolaanse popmuziek.
zoeken
zoeken