In memoriam: Michael Lee (1969-2008)

Britse drummer onverwachts overleden

Artist news 27-11-2008 09:49

De Britse drummer Michael Lee is maandag 24 november op 39-jarige leeftijd gestorven. De oorzaak van zijn overlijden is nog onbekend.

Michael werd als Michael Gary Pearson geboren op 19 november 1969 in Newcastle Upon Tyne, Engeland. Hij begon met drummen in coverbands. Op z'n zeventiende kwam hij bij de rockband Holosade met wie hij een platencontract scoorde bij independent label PowerStation in York.

Amper achttien jaar oud besloot Michael zijn Premier-drumkit te verkopen voor een vliegticket naar Los Angels. Hij verbleef een tijde aan het Musicians institute in Hollywood, maar keer in augustus 1988 weer terug naar Londen.

Michael Lee brak pas echt door toen hij halverwege de jaren '90 met Robert Plant en Jimmy Page op hun albums 'No Quarter' en 'Walking into Clarksdale' speelde, en met hen de wereld rond tourde.

Net als Led Zeppelin-drummer John "Bonzo" Bonham, speelde Michael graag op Ludwig-drums met grote maten: een 26" bassdrum en een snare van 14" x 14".

Ook Aerosmith, Bon Jovi, Bryan Adams, Echo and the Bunnymen, Guns 'n' Roses, Lenny Kravitz, de heropgerichte versie van Thin Lizzy en ZZ Top maakten gebruik van Michael Lee's drumkwaliteiten.
zoeken
zoeken