Stanton Moore leert metalheads de funk

Artist news 10-08-2004 23:59

Stanton Moore (zie foto), voornamelijk bekend van de funkband Galactic, is gesignaleerd in een studio in New Orleans waar hij de drumtracks inspeelde voor Corrosion of Conformity.

Corrosion of Conformity, vaak afgekort tot COC, begon in 1982 met een samensmelting van punk en metal. Zulke stijlen werden op dat moment vrijwel niet gecombineerd. COC vormde daarmee een van de voorlopers in het genre dat zou uitgroeien tot hardcore. Niet bang om opnieuw muzikale grenzen te verleggen, ded de muzikanten er in de jaren negentig nog een scheut southern rock bij.

Volgens COC-gitarist Woody Weatherman is het spel van funk- en jazzdrummer Stanton Moore boven verwachting goed bevallen:

"It's absolutely smokin' and just one of those freaky things that comes together and works when some might not expect it to."

Naar verwachting zal de opvolger van "America's Volume Dealer" uit 2000 begin volgend jaar in de winkels liggen. Op dat album is oorspronkelijk drummer Reed Mullin nog te horen. Hij stapte in 2001 uit de band wegens rugklachten.

zoeken
zoeken