Telefunk-drummer Arnoudt Pieters overleden

Artist news 02-08-2004 17:55

Arnoudt Pieters, onder slagwerkers bekend als drummer van o.a. Telefunk, is in de nacht van zaterdag op zondag in een ziekenhuis in Engeland overleden. Pieters kreeg woensdagochtend een herseninfarct en is daar van zaterdag op zondag aan bezweken.

Hij was nog maar net naar Bournemouth verhuisd met zijn vrouw en Telefunk-bandgenote Simone Holsbeek en hun twee kinderen. Het gezin was naar Engeland vertrokken omdat Simone daar een goede baan kreeg. Het huis in Deventer werd opgezegd en de auto verkocht.

Aldo Perotti van My First Sonny Weissmuller Recordings, het label van Telefunk, zei tegen 3VOOR12 te verwachten dat er een benefiet georganiseerd zal worden voor Simone en de kinderen, die terugkeren naar Nederland. Perotti werd door e-mails op de hoogte gehouden van de toestand van Pieters:

“Het is vreemd om iemand binnen drie e-mails te zien vertrekken. Woensdagochtend kreeg hij thuis een herseninfarct. Hij kreeg morfine en was niet meer aanspreekbaar. In de tweede e-mail stond dat het er niet goed uitzag en in de laatste stond dat de stekker eruit was getrokken, omdat de medicijnen niet aansloegen.”

Aldo Perotti kwam met Arnoudt Pieters in contact toen Cords door hun Amerikaanse TVT-label werd gedumpt. In Cords was Pieters ‘gewoon’ de drummer. Perotti:

"Maar in Telefunk deed hij veel meer. Dat is natuurlijk veel meer een knip-plak-band. Hij deed dat allemaal in een studiootje thuis. Dit jaar debuteerde hij zelfs als zanger. Hij zong mee op de Blondie-cover Rapture voor de verzamel-cd More Than A Woman.”

Pieters wordt volgende week in Nederland gecremeerd.

Op de website van Telefunk staat nog een afscheidsbericht dat Simone en Arnoudt aan de fans schreven, vlak voor hun vertrek uit Nederland:

"In the summer of 2004 Simone and Arny, the founding members of Telefunk, will be moving to the UK. They will enjoy the sunny beaches, the beautiful nature and the nice surf down in the Bournemouth area. Is this the end of Telefunk? No way! We will continue making Telefunk songs from the other side of the ocean. And we will try to establish Telefunk in the UK because we know there are some Telefunk lovers in the UK as well. We also are planning to keep playing live in the Netherlands. So this is goodbye for the moment. We salute you and we will keep in touch."

Slagwerkwereld wenst Simone en de overige nabestaanden bijzonder veel sterkte met dit tragische verlies.

zoeken
zoeken