Andy Tielman presenteert jubileumalbum

Vijftig jaar Nederpop in de HMH Amsterdam

Artist news 01-10-2008 14:10

Op vrijdag 3 oktober vindt in de Heineken Music Hall een uniek muziekevenement plaats:
Vijftig Jaar Nederpop Live, een eerbetoon aan vijftig jaar Nederpop.

In een drie-en-een-half uur durende liveshow zullen ruim dertig artiesten en bands aantreden, die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven.

Artiesten zoals Boudewijn de Groot, Bløf, Jan Akkerman, Krezip, Hans Vermeulen (Sandy Coast), De Dijk, Spinvis, Alquin, Piet Veerman, Junkie XL en vele andere artiesten. Maar vooral de komst van rocklegende Andy Tielman (72) is bijzonder.

In 1958 – vijftig jaar geleden dus - bracht Andy samen met zijn broers (als The Tielman Brothers) de single Rock Little Baby Of Mine uit. Het was de eerste opname van een Nederlandse band die het predikaat rock ’n roll verdiende en dus het begin van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

Het lustrum van Rock Little Baby Of Mine vormt dan ook de aanleiding voor het jubileumjaar 50 Jaar Nederpop. Begin 2008 werd Andy Tielman tijdens het jaarlijkse Noorderslag-festival al in het zonnetje gezet vanwege de vijftigste verjaardag van deze oerknal van de Nederpop.

Om het 50-jarig bestaan gepast te vieren, brengt Andy Tielman op 3 oktober zijn jubileumalbum '21th Century Rock' uit via muziekdistributeur Suburban in Delft, waarop ook de inmiddels veelbesproken single Rock Little Baby Of Mine staat. Op het album wordt Andy bijgestaan door Tjendol Sunrise, een band bestaande uit vier jongens van Indische afkomst.
zoeken
zoeken