Kevin Talley vervangt Richard Evensand in Chimaira

Artist news 01-08-2004 21:41

Drummer Kevin Talley (zie foto) heeft Misery Index verlaten om zich te voegen bij de line-up van Chimaira. Hij vervangt daar Richard Evensand die slechts een half jaar geleden bij de groep werd ingelijfd.

Talley's opvolger bij Misery Index is Adam Jarvis van band All Will Fall uit St. Louis. Op hun website schrijven de muzikanten van Misery Index:
"Adam had sent in a audition video many months ago and has been in the band's favor ever since."


De eerste show van de band met Jarvis achter de drumkit is op het Wacken Open Air Festival in Duitsland begin augustus.


Bij Chimaira vormt Talley de vervanging voor Richard Evensand die slechts een half jaar geleden bij de groep werd ingelijfd. Waarom Evensand Chimaira heeft verlaten, wordt niet helemaal duidelijk. Eén oorzaak heeft in ieder geval te maken met problemen rondom visa. De leden van Chimaira schrijven op hun website:

"There are many reasons for the split, most of which have to do with visa issues."


Met Misery Index legde Kevin Talley onlangs de laatste hand aan de opnames van een nieuwe EP, "Dissent", die eind augustus in eigen beheer verschijnt. Ook maakten de muzikanten hun eerste DVD af.


Op "Misery Index DVD Volume 1" staat een volledige live show uit Athene (Griekenland) van afgelopen november, samen met hilights van enkele andere shows in Quebec (Canada) en 'on and off stage footage': materiaal dat is opgenomen tijdens de tour door de VS en Europa in 2003.

zoeken
zoeken