Joost van Schaik wint Laren Jazz Award

Jury roemt drummer om fabelachtige techniek

Artist news 15-09-2008 15:27

Drummer Joost van Schaik heeft de Laren Jazz Award 2008 gewonnen. De slagwerker ontvangt een bronzen beeld van Ben Hosman en een geldbedrag van € 2008.

Het eerbetoon wordt sinds 2003 jaarlijks toegekend aan een talentvolle Nederlandse jazzmusicus. De jury bestond uit de veelzijdige muziekexperts Dick Bakker en Cees Schrama, bijgestaan door Reinier Sinaasappel van museum Singer Laren.

De jury roemt Van Schaiks om zijn fabelachtige techniek, die hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse jazzdrummers van dit moment maakt. Een citaat uit het juryrapport: "De zeer flexibele dertiger Joost van Schaik heeft een indrukwekkende carrièrestart gemaakt en zal gezien zijn kwaliteiten nog tot grotere hoogten stijgen."

Joost van Schaik is één van de meest gevraagde jazzdrummers van dit moment. Hij speelt met topjazzmusici zoals Toon Roos, Greetje Kauffeld en Karel Boehlee. Als sideman is hij op vele cd's te horen. Komend najaar gaat hij met trompettist Bert Joris een cd opnemen.

Joost van Schaik's eigen composities zijn doorgaans van een muzikaal steviger gehalte, met vakmanschap, avontuur en humor als belangrijkste ingrediënten.

zoeken
zoeken